Motosiklet sürücüsünün ölümüne neden olan ehliyetsiz sürücüye 1 yıl 11 ay ceza

Motosiklet sürücüsünün ölümüne neden olan ehliyetsiz sürücüye 1 yıl 11 ay ceza

Konya'nın Beyşehir ilçesinde minibüsle çarptığı motosiklet sürücüsü Muhammet Gün'ün ölümüne neden olan yabancı uyruklu ehliyetsiz sürücüye 1 yıl 11 ay 10 gün hapis cezası verildi, hüküm açıklanmadı.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde meydana gelen trajik bir kaza sonucunda, 30 Ağustos 2023 tarihinde Muhammet Gün'ün (38) idaresindeki motosiklet, 42 MA 8745 plakalı minibüsle çarpışarak ağır hasar aldı. Kazada ağır yaralanan Gün, kaldırıldığı hastanede 6 gün süren yaşam mücadelesini kaybederek hayatını kaybetti.

Minibüsü terk edip olay yerinden kaçan ve daha sonra polis tarafından yakalanan yabancı uyruklu sürücü Ahmed H., tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ancak mahkeme, Ahmed H.'yi tutuksuz yargılama kararı aldı.

1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Ahmed H.'ye taksirle ölüme neden olma suçundan önce 2 yıl 4 ay hapis cezası verildi. Ancak mahkeme, cezayı sanığın geleceği üzerindeki muhtemel etkilerini göz önünde bulundurarak 6/1 oranında indirim uygulayarak cezayı 1 yıl 11 ay 10 güne indirdi. Ayrıca mahkeme, sanığın adli sicil kaydında kasıtlı suçtan mahkumiyetinin bulunmaması, suçtan kaynaklanan maddi bir zararın olmaması ve sanığın kişilik özellikleri itibariyle yeniden suç işlemeyeceği kanaatine vararak hükmün açıklanmasını geri bırakma ve 5 yıl süreli denetim kararı aldı.

Kazanın mağduru olan Muhammet Gün'ün eşi Fatma G. ve avukatı, sanığın daha ağır cezalandırılmasını talep etti. Ancak mahkeme, verdiği kararda indirim yaparak denetim altına alınmasına karar verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.