Moody's'in Türkiye kararı

Moody's'in Türkiye kararı

MÜSİAD Genel Başkanı Olpak: -"Ülkemize düşen, ekonomimiz için gerekli olduğuna inandığımız yapısal reformları kararlılıkla ve hızlı bir şekilde hayata geçirerek, tüm dünyaya en güzel cevabı bu şekilde vermek olmalı"

İSTANBUL (AA) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, "Ülkemize düşen, ekonomimiz için gerekli olduğuna inandığımız yapısal reformları kararlılıkla ve hızlı bir şekilde hayata geçirerek, tüm dünyaya en güzel cevabı bu şekilde vermek olmalı." ifadelerini kullandı.

Olpak, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye'ye ilişkin kararına yönelik yaptığı açıklamada, bunun soğukkanlılıkla değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, "Bu kararın, objektiflikten uzak ve siyasi değerlendirmeler içermesi güçlü bir olasılık. Bu karara rağmen biz, ülkemize ve ekonomimize güveniyor ve bu şoku da atlatarak yolumuza devam edeceğimize inanıyoruz. Bu noktada ülkemize düşen, ekonomimiz için gerekli olduğuna inandığımız yapısal reformları kararlılıkla ve hızlı bir şekilde hayata geçirerek, tüm dünyaya en güzel cevabı bu şekilde vermek olmalı." ifadelerini kullandı.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının ülkelerin ve şirketlerin borç maliyetini artıran kararlarının, bugüne kadar birçok ülkenin yaşadığı ekonomik krizin sebebi olduğunu aktaran Olpak, şunları kaydetti:

"Bu vesileyle, değerlendirme kuruluşlarının ülkelerin yatırım notu üzerinde yaptığı değerlendirmelerin de sorgulanması gerektiğini düşünüyoruz. Kredi derecelendirme kuruluşlarının değerlendirmelerinin masaya yatırılması, hem onların kredibilitelerinin sağlıklı bir zemine oturması hem de yanlış değerlendirmelerinin faturalarının, ülkelerin üzerine haksız bir şekilde yüklediği yüklerin ortadan kaldırılmasını sağlayacaktır.”

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :