Mısır'ın Libya'ya düzenlediği hava saldırısı

Mısır'ın Libya'ya düzenlediği hava saldırısı

Libya'da toplumun farklı kesimlerinden 169 kişi, UMH Başkanlık Konseyi'nden, Mısır'ın Derne'ye düzenlediği saldırıları BMGK'ye taşımasını istedi

TRABLUS (AA) - Libya'da siyasetçi, siviller ve medya mensuplarından oluşan 169 kişinin, Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanlık Konseyi'nden, Mısır'ın gerçekleştirdiği saldırıları Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) taşımasını istediği bildirildi.

Tobruk'a bağlı Temsilciler Meclisi (TM) ve Devlet Yüksek Konseyi üyeleri ile parti liderleri, elçiler, aktivistler, eski bakanlar, şirket müdürleri ve basın mensuplarından oluşan 169 kişi yayımladıkları ortak açıklamada, Mısır ordusunun Derne ve El-Cufra iline yönelik saldırılarına tepki gösterdi.

Mısır'ın saldırısının "apaçık bir müdahale" olarak tanımlandığı açıklamada, UMH Başkanlık Konseyi, Mısır'ın Libya topraklarına yönelik tekrarlanan saldırılarına karşı tarihi ve ulusal sorumluluğunu üstlenmeye ve söz konusu saldırı dosyasını BMGK'ya taşımaya çağrıldı.

Komşu ve dost ülkelerin de Mısır'ın saldırılarını kınamasının istendiği açıklamada, Başkanlık Konseyi'nin, Fas'ın Suheyrat kentinde varılan Siyasi Anlaşma gereğince terörle mücadelede tek yetkili merci olduğu vurgulandı.

Mısır ordusunun, Minya saldırısıyla bağlantıları olduğu iddia edilen Libya'nın Derne şehrindeki silahlı gruplara geçen cuma gününden bu yana hava saldırısı düzenlediği duyurulmuştu. Saldırılara Hafter güçlerine ait savaş uçaklarının da katıldığı belirtilmişti.

Mısır, daha önce de 21 Şubat 2015'te DEAŞ'ın 21 Kıptiyi öldürmesinin ardından Libya topraklarına saldırı düzenlemişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :