Mısır'da gazetecilerin yargılanması

Mısır'da gazetecilerin yargılanması

El-Cezire muhabirlerinin yargılandığı davanın duruşması 2 Ağustos'a ertelendi

KAHİRE (AA) - Mısır mahkemesi, El-Cezire muhabirlerinin yargılandığı davanın duruşmasını 2 Ağustos'a erteledi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre kamuoyunda "Marriott Hücresi" olarak bilinen ve temyiz mahkemesinin kararının ardından yeninden görülmeye başlanan davanın duruşması, Kahire'deki Polis Akademisi'nde yapıldı. Hükmün açıklanması beklenen duruşmanın, 2 Ağustos'a ertelendiği belirtildi.  

El-Cezire muhabirleri Mısır asıllı Kanada vatandaşı Muhammed Fehmi ve arkadaşları Avustralya vatandaşı Peter Greste ile Mısır vatandaşı Bahir Muhammed, 29 Aralık 2013'te, "Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) lehine yanıltıcı haber yaptıkları" iddiasıyla Marriott otelinde tutuklanmıştı.

Kahire Ceza Mahkemesi, geçen yıl haziran ayında söz konusu gazetecileri, 7 ile 10 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırmıştı. Temyiz Mahkemesi ise 1 Ocak 2015'te 3 kişi hakkında verilen hükmü bozarak, yeniden yargılanmalarına hükmetmişti.

Greste, bir yıldan fazla devam eden tutukluluğun ardından 1 Şubat'ta, Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin onayıyla serbest bırakılmış ve sınır dışı edilmişti. 

Kanada Başbakanı Stephen Joseph Harper da Fehmi’nin serbest bırakılması için Mısır Cumhurbaşkanı Sisi’ye mektup göndermişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı