Mısır'a yönelik "insan hakları ihlali" eleştirileri

Mısır'a yönelik "insan hakları ihlali" eleştirileri

Mısır Dışişleri Bakanlığı:- "Geçen günlerde sivil toplum kuruluşları hakkında yürütülen soruşturmalar konusunda pek çok yorum yapıldı. Mısır'a yönelik bu eleştirilerde genellemeye gidildi. Bir kez daha Mısır'ın, ülkede hukuk kuralları çerçevesinde çalışan

KAHİRE (AA) - Mısır Dışişleri Bakanlığı, uluslararası kuruluşların, ülkedeki sivil toplum kuruluşlarına baskı uygulandığı yönündeki eleştirilerine tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, ülkede özellikle insan hakları kuruluşlarına baskı uygulandığı yönündeki eleştiriler değerlendirildi.

Açıklamada, "Geçen günlerde sivil toplum kuruluşları hakkında yürütülen soruşturmalar konusunda pek çok yorum yapıldı. Mısır'a yönelik bu eleştirilerde genellemeye gidildi. Bir kez daha Mısır'ın, ülkede hukuk kuralları çerçevesinde çalışan yerli ve yabancı kuruluşların faaliyetlerini desteklediğini belirtiyoruz" ifadesine yer verildi.

Yapılan eleştirilerde kullanılan üslubun, hak ve hürriyetlerin mi yoksa kişi ve grupların mı korunduğu konusunda soru işaretleri oluşturduğunun dile getirildiği açıklamada, Mısır'da 47 bin sivil kuruluş ve yaklaşık 100 yabancı örgütün her alanda tam hürriyet içinde çalıştığı, haklarında soruşturma açılan örgütlerin sayısının bir elin parmaklarını geçmeyeceği savunuldu.

Kahire'deki Avrupa Birliği (AB) Büyükelçiliği, bugün yaptığı açıklamada, ülkede özellikle insan hakları alanında faaliyet gösterenler başta olmak üzere sivil toplum kuruluşları üzerindeki baskıların arttığı iddiasında bulunmuştu.

Mısır yargısı geçen günlerde, "En-Nedim Şiddet ve İşkence Mağdurları Rehabilitasyon Merkezi"ne yönelik kapatma kararı almış ve bu durum ABD ve İngiltere tarafından eleştirilere maruz kalmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler