Mısır-Ürdün arasındaki işbirliği

Mısır-Ürdün arasındaki işbirliği

Mısır ve Ürdün, Başkent Amman'daki 27. Dönem Ortak Yüksek Komite toplantısında 7 işbirliği protokolü imzaladı

KAHİRE (AA) - Mısır ve Ürdün'ün, başkent Amman'da düzenlenen 27. dönem Ortak Yüksek Komite toplantısında farklı alanlarda 7 işbirliği protokolü imzaladığı bildirildi.

Mısır Yatırım ve Uluslararası İşbirliği Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Mısır Başbakanı Şerif İsmail ile Ürdünlü mevkidaşı Hani el-Mulki'nin imzaladığı protokollerin, konsolosluk işleri ortak komitesi kurulması, Mısır'ın Nuveyba ve Ürdün'ün Akabe limanlarının kardeş limanlar olması, sosyal işler alanında işbirliği yapılması, orta ve makro projelerin desteklenmesi, Mısır Yatırım ve Uluslararası İşbirliği Bakanlığı ile Ürdün Planlama ve Uluslararası İşbirliği Bakanlığı arasında bilgi alışverişi sağlanması gibi konuları kapsadığı belirtildi.

Toplantıda, iki ülke arasındaki siyasi, ekonomik, ticari, zirai, sınai ve yatırım işbirliğinin artırılması konularının ele alındığı ifade edildi.

İsmail, toplantıda yaptığı konuşmada, iki ülkenin üretim ve ihracat kapasitesi doğrultusunda Kahire ile Amman arasındaki ticaret hacminin iki katına çıkarılmasına çalıştıklarını vurguladı.

Mulki ise konuşmasında Mısır ile farklı alanlarda daha fazla işbirliği yapmayı istediklerini kaydetti.

Ürdün'ün Mısır'daki doğrudan yatırım hacmi 500 milyon dolar, Mısır'ın Ürdün'deki doğrudan yatırım hacmi ise 310 milyon doları aşıyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :