Minik öğrencilerden yaşlılara ziyaret

Minik öğrencilerden yaşlılara ziyaret

Konya’nın Yunak İlçesi yavaşlı mahallesindeki yavaşlı ilkokulu öğrencileri 18 ve 24 mart arası yaşlılar haftasını unutmayarak yaşlıları ziyaret etti.

 

Yavaşlı ilkokulu öğrencileri 18 ve 24 Mart arası yaşlılar haftasını unutmayarak her yıl olduğu gibi bu yılda yaşlıları ziyaret etti. Konya’nın Yunak İlçesi Yavaşlı mahallesindeki Yavaşlı İlkokulu Okul Müdüresi Yasemin Miyase Üzümcü önderliğinde okul öğretmenleri Sınıf Öğretmeni Demet Kurtoğlu ve Seda Daşpınar Özdemir ile öğrenciler, Yavaşlı mahallesinde ikamet eden yaşlıları ziyaret ederek yaşlılara Karanfil verdiler. Öğrencileri karşılarında gören yaşlılar ise duygulan anlar yaşadı. Öğrenciler ziyaret ettikleri yaşlıların ellerini tek tek öperek, hatırlarını sordu. Evlerinde ziyaret ettikleri dede ve ninelerle sohbet ederek, dualarını alan öğrenciler, yaşlılara "hayırlı, sağlıklı, uzun ömür" temennisinde bulundu.

ÜZÜMCÜ: ONLAR BİZİM IŞIĞIMIZ

Okul Müdüresi Yasemin Miyase Üzümcü ise konuşmasında, “Okuldaki öğretmen ve öğrencilerimizle köydeki yaşlılarımızı ziyaret edip karanfil ve şeker ikram edip ellerinden öperek yaşlılar haftasını kutlamanın mutluluğunu yaşadık. Onlar bizim ışığımız. Onların duasını hissetmek bize güven veriyor. Peygamber Efendimizin dediği gibi 'eğer siz yaşlılar olmasaydı, belalar üzerimize çağlayanlar gibi dökülürdü.' Yaşlılarımız böylesine kıymetliler. Büyüklerin varlığı bağlı olduğu ailenin temel direği, temel dirliğidir. Yaşlılarımızın gününü kutluyor ve ellerinden öpüyoruz. Çocuklarımıza, büyüklerimize sevgi ve saygıyı çok iyi anlatıp, aradaki köprüyü daha da sağlamlaştırmalıyız. Büyüklerimizi sadece özel gün ve haftalarda değil yılın her gününde hatırlayarak onlarla birlikte olduğumuzu onlara hissettirmeliyiz” dedi.