Mine Gümüşkaya Ne İş Yapıyor? Mesleği ne?

Mine Gümüşkaya Ne İş Yapıyor? Mesleği ne?

Mine Gümüşkaya'nın ne iş yaptığı, mesleği ve nerede çalıştığıyla ilgili bir bilgi bulunmuyor. Türk kökenli sosyal medya kullanıcısı Mine Gümüşkaya, İsrail Savunma Kuvvetleri'ne katılma kararıyla tartışma yarattı.

Türk kökenli Sosyal Medya Kullanıcısı, İsrail Ordusuna Katılma Kararı Alan Mine Gümüşkaya Ne İş Yapıyor? Mine Gümüşkaya'nın Mesleği Ne?

Türkiye ve İsrail arasındaki ilişkilerin sık sık gündemde olduğu bir dönemde, sosyal medya kullanıcısı Mine Gümüşkaya, İsrail Savunma Kuvvetleri'ne katılma kararı alarak dikkatleri üzerine çekti. 7 Ekim tarihinde başlayan çatışmanın 11. gününde Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıların sürdüğü bir ortamda, Gümüşkaya'nın açıklamaları geniş bir tepki yelpazesiyle karşılandı.

İsrail-Gazze Çatışmaları Sırasında Gümüşkaya'nın Açıklamaları

Instagram hesabı üzerinden İsrail Savunma Kuvvetleri üniforması ve silahlarla poz veren Gümüşkaya, "Aldığım karar üzerine gönüllü olarak İsrail Savunma Kuvvetleri'ne katılma kararı aldım, bir süre buralarda olmayacağım, eminim zafer bizim olacaktır" notuyla paylaştı.

mine-gumuskaya-meslegi.png

Sosyal Medyada Yayılan Kontroverzi: Gümüşkaya'nın İbranice Bomba Paylaşımı

Gümüşkaya'nın paylaştığı bir diğer fotoğraf ise İbranice yazıların bulunduğu bir bombayı gösteriyor. Bu paylaşımın ardından çok sayıda sosyal medya kullanıcısı, Gümüşkaya'yı eleştirdi ve "Bu kadın Türk halkını temsil etmiyor" şeklinde yorumlar yaptı.

mine-gumuskaya-israil-ordusuna-kati-h7e0.jpg

Gümüşkaya'nın Yanıtı: "Türk Vatandaşı Değilim"

Tepkilere yanıt veren Gümüşkaya, "Türk vatandaşı değilim ve kendi isteğimle orduya katılmayı istedim. Eski Twitter hesabım kapatılmadan önce Türkiye'ye karşı bir düşmanlığım olmadığını, aksine her zaman İsrail-Türkiye dostluğunu paylaşıyordum" ifadelerini kullandı.

Mine Gümüşkaya'nın bu kararı, Türk sosyal medya kullanıcıları arasında tartışma yaratırken, Türkiye-İsrail ilişkileri konusundaki hassasiyeti bir kez daha gündeme getirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.