Milli Savunma Bakanlığından 'TSK göreve hazır' açıklaması

Milli Savunma Bakanlığından 'TSK göreve hazır' açıklaması

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) verilecek direktifler doğrultusunda Filistin'de hem insani yardım hem tahliye konusunda görev almaya hazır olduğunu açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, İsrail'in saldırısı sonrasında Filistin'e Türkiye'den yapılacak yardım çalışmalarında Milli Savunma Bakanlığının alacağı görevlere ilişkin soru üzerine, "Türk Silahlı Kuvvetleri verilecek direktifler doğrultusunda hem insani yardım hem tahliye konusunda görev almaya hazırdır" dedi.

Kaynaklar, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin hem tahliye hem de sağlık desteği konusundaki tecrübelerine dikkati çekerek, yardım çalışmalarının gerçekleştirilmesinde en önemli unsurun bölgedeki ortamın uygunluğu olduğuna dikkati çekti.

ABD'nin ikinci bir uçak gemisi görev grubunun Doğu Akdeniz'e geleceğine yönelik açıklamaların hatırlatılması üzerine kaynaklar, savunma ve güvenlik konusunda bölgedeki her türlü gelişmeyi yakından takip ettiklerini, alınması gereken tüm tedbirleri aldıklarını vurguladı.

Birçok ülkenin uzun yıllardır bölgeye yakından ilgi ve alaka gösterdiğini ifade eden kaynaklar, "Belli periyotlarla uçak gemisi görev grubu buralarda görev icra ediyor. ABD bir görev grubu daha görevlendirdiğini açıkladı. O uçak gemisi görev grubu daha gelmedi. ABD'li muhataplarımıza bu konuyu sorduğumuzda, "Muharip olmayanların, sivillerin tahliyesi operasyonu kapsamında geldiklerini" bildiriyorlar. Biz de çalışmaları yakından takip ediyoruz" dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Doğu Akdeniz'deki faaliyetlerine yönelik soru üzerine de kaynaklar, TSK'nın planlı eğitim ve tatbikatlarını kararlılıkla devam ettirdiğini belirtti. Kaynaklar, "TSK, Türkiye ve KKTC'nin hak, alaka ve menfaatlerini azim ve kararlılıkla korumaya devam ediyor. Bu kapsamda Deniz Kuvvetlerimiz, Doğu Akdeniz'de yeterli sayıda gemiyle keşif gözetleme, sancak/varlık gösterme ve eğitim/tatbikat faaliyetlerini kararlılıkla sürdürüyor" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.