Milli Eğitim Müdürü Altınsoy'dan LYS'ye girecek öğrencilere tavsiyeler

Milli Eğitim Müdürü Altınsoy'dan LYS'ye girecek öğrencilere tavsiyeler

SİVAS (AA) - Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Lisans Yerleştirme Sınavı'na (LYS) girecek öğrencilere tavsiyelerde bulundu.Milli Eğitim Müdürlüğünden...

SİVAS (AA) - Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Lisans Yerleştirme Sınavı'na (LYS) girecek öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, 18 Haziran'da yapılacak (LYS) sınavına Sivas'tan 15 bin adayın gireceğini belirtti.

Öğrencilerin kalan zamanı iyi değerlendirmesini gerektiğini belirten Altınsoy, "Sınavın yaklaştığı bu zamanlarda beklenilenin tersine daha fazla ders çalışmak yerine, kendimizi yıpratmadan ve herhangi bir kazaya sebep verebilecek davranışlardan uzak bir şekilde fiziki aktivitelere, eğlenceli sporlara zaman ayırmakta yarar vardır. Sorunlardan kaçınılmalıdır. Çatışmalardan kaçmak, sorunları ertelemek, sınav stresinize başka stresler eklememek önemlidir. Beslenmeye dikkat edilmelidir. Öğrencilerimiz, şekerli gıdaları aşırı almak yerine düzenli beslenmeliler. Uykuya özen göstermelidirler." ifadelerini kullandı.

Stresli ve yorucu faaliyetlerden uzak durulması gerektiğini aktaran Altınsoy, şunları kaydetti:

"Sınav akşamı ise ağır yemeklerden kaçınılmalı, uykusuz kalınmamalı, yakınlarımızın moral desteğini alınmalıdır. Sınav Sabahı ise mutlaka kahvaltı yapılmalı, sınav giriş belgesi, kimlik gibi sınavla ilgili araç gereçler kontrol edilmelidir. Bulundurulması yasak olan cep telefonu, kolye, küpe, saat ve benzeri eşyalar evde bırakılmalıdır. Sınav yerine erkenden ulaşılmalı ve öğrencilerimiz kendilerini rahat hissedecekleri kıyafetler giymelidirler. Öğrenciler genellikle sınav anında ve sınav günü strese giriyorlar. O an ne yaşayacağım, ya bildiğim soruları da yapamazsam, gibi düşüncelerin öğrencileri panikletiyor. Veliler, öğrencileri hakkındaki beklentileri baskı aracı haline getirmemelidirler. Öğrencilerin sınav kaygılarının önemli bir kaynağı da veli yaklaşımıyla alakalıdır. Unutulmamalıdır ki bu sınav hayatlarının son şansı değildir. Önemli olan öğrencilerimizin isteyecekleri ve severek okuyacakları bölümlere yerleşmeleridir. Yanlış tercih 1 yıl, yanlış üniversite 4 yıl, yanlış meslek 40 yıl kaybettirir. Bu sebeplerle öğrenciler üzerinde velilerimiz mutlaka kazanmalarını gerektirecek bir baskı oluşturduklarında öğrencilerimizin hayatlarındaki en önemli dönem noktasında yanlış yöne gitmelerine sebebiyet vermiş olacaklardır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler