Milletlerarası Anlaşmalar

Milletlerarası Anlaşmalar

Türkiye, Arakanlı müslümanlar için UNICEF'e 1 milyon dolarlık fon sağlayacak ve KKTC'ye ambulans hibe edecek

ANKARA (AA) - Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), KKTC ve Irak'la ile imzaladığı anlaşma ve protokoller Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye'nin UNICEF ile işbirliği protokolü Myanmar'da yerlerinden edilmiş insanlara acil su, temizlik ve hijyenin yanı sıra koruma ve yardım sağlanmasına yönelik olarak imzalandı. Protokol, Türkiye'nin UNICEF'in özellikle Arakan'da yerlerinden edilmiş insanlara sağladığı acil desteğin bir kısmını finanse etmek amacıyla sağlayacağı fona ilişkin hüküm ve detayları içeriyor.

Protokol kapsamında, Myanmar hükümetiyle birlikte başlatılacak "Myanmar Arakan’da Yerlerinden Edilmiş İnsanlara acil su, temizlik ve hijyen yardımı" programınının uygulanması için Türkiye, UNICEF'e 1 milyon dolar katkı sağlayacak. UNICEF Türkiye’ye fonun kullanımına ilişkin yılda iki kez rapor sunacak.

- Türkiye KKTC'ye ambulans hibe edecek

Türkiye ve KKTC arasında 23 Eylül 2016’da Ankara’da imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Sağlık Alanında Hibe Yapılmasına Dair Anlaşma", Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Anlaşma, Türkiye'nin dostluk ve iyi niyet göstergesi olarak KKTC’ye Büyükkonuk Belediyesinde kullanılmak üzere bir ambulans hibe etmesini kapsıyor.

- Bakanlar Kurulu kararı

Türkiye ve Irak arasında 12 Ağustos 2016'da imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı ile Irak Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Arasında Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport Hamilleri İçin Vizelerin Karşılıklı Olarak Kaldırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası" yürürlük tarihi 28 Ekim 2016 olarak kararlaştırılarak Resmi Gazete’de yayımlandı.

Buna göre, iki ülkenin diplomatik, hizmet ve hususi pasaport hamili olan vatandaşları, ilk giriş tarihinden itibaren her altı ay içerisinde 90 günü aşmamak kaydıyla diğer akit tarafın ülkesine girmek, ülkesinden transit geçmek, ülkesinde geçici olarak kalmak ve ülkesinden çıkmak için vize zorunluluğundan muaf tutulacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler