Milletlerarası anlaşma

Milletlerarası anlaşma

Türkiye ve Somali, ülkelerinin kültürlerinin daha iyi anlaşılmasını teşvik etmek amacıyla iki ülke arasında kültürel ve entelektüel değişimleri kolaylaştıracak

ANKARA (AA) - Türkiye ile Somali, karşılıklı kültürel ve entelektüel değişimleri kolaylaştırarak birbirlerinin kültürlerinin daha iyi anlaşılmasını teşvik edecek.

"Türkiye Cumhuriyeti ile Somali Federal Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Kültürel Değişim Programı" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre taraflar, ülkelerinin kültürlerinin daha iyi anlaşılmasını teşvik etmek amacıyla iki ülke arasında kültürel ve entelektüel değişimleri kolaylaştıracak.

Bu minvalde taraflar, basılı yayınların, filmlerin, radyo ve televizyon programlarının ve sanat eserlerinin, gazetecilerin, yazarların, sanatçıların, müzisyenlerin ve dansçıların, atletizm ve spor takımlarının ziyaretlerin değişimlerini destekleyecek.

Taraflar, ülkelerindeki üniversitelerde ve diğer yüksek öğretim kurumlarında diğer tarafın kültür, edebiyat, tarih ve diğer alanlarına ilişkin derslerin verilmesini teşvik edecek.

İki ülke, kültür kurumları kurmaya gayret gösterecek ve ihtiyaç duyulan alanları dikkate alarak her yıl dil eğitimi, farklı yüksek öğretim ve araştırma alanlarında burs tahsis edecek.

Somut olmayan kültürel mirasın korunması ve bilimsel olarak araştırılması üzerine ortak projeler geliştirecek taraflar, kültürel mirasın korunması, restorasyonu ve tanımlanması konusunda ilgili makamlar ve kurumlar arasında doğrudan temas ve iş birliğini sağlayacak.

Taraflar, birbirlerini, edebiyat, sinema, tiyatro, bale, müzik gibi çeşitli sanat dallarındaki eserlerinin tanıtımı, yayımlanması ve çevrilmesi konusunda teşvik edecek.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :