MHP'li muhaliflerden mahkeme kararına tepki

MHP'li muhaliflerden mahkeme kararına tepki

Çağrı Heyeti'nin düzenlediği olağanüstü kurultayda, seçimli kurultay yapmak üzere yetki verilen heyetin Başkanı Dervişoğlu:- "Bir mahkeme, şayet kongre evraklarını dahi görmeden tedbir kararı veriyorsa ve o mahkemenin duvarında 'Adalet mülkün temelidir.'

ANKARA (AA) - Çağrı Heyeti'nin 19 Haziran'da düzenlediği olağanüstü kurultayda alınan kararların yürütmesinin Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından durdurulmasına, muhalifler tepki gösterdi.

Söz konusu kurultayda, 10 Temmuz'da seçimli olağanüstü kurultay yapmak üzere yetkilendirilen heyetin başkanı Musavat Dervişoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kararı "şaşkınlıkla" karşıladıklarını ifade etti.

Dervişoğlu, "3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin kararını henüz görmedim. Bir mahkeme, şayet kongre evraklarını dahi görmeden tedbir kararı veriyorsa ve o mahkemenin duvarında 'Adalet mülkün temelidir.' yazıyorsa önce o yazıyı indirsinler. MHP meşru bir kongre yapmıştır, milliyetçi-ülkücü hareketin iradesine bir takım çevrelerden müdahalelerden bulunularak kelepçe vurulmak istenmektedir. Bu iradeyi onlara bağlattırmayacağız." diye konuştu.

Mahkemenin kararına itiraz edeceklerini açıklayan Dervişoğlu, şunları söyledi:

"Kararı almak istiyoruz, dosya numarasını dahi vermiyorlar. İptal ettikleri MHP kongresidir, dolayısıyla buna izin verebilmemiz mümkün değil. Biz Cumhuriyet Başsavcılığı'na tüzük değişikliğini, MHP mevcut tüzüğüne eklesin diye gönderdik. İlçe Seçim Kurulu'na da seçimli genel kurul yapmak üzere kongre kararı aldığımızı bildirdik. Mahkeme nereden belge aldı da bu kararı verdi bunu çözemiyorum. Kongre tutanaklarını görmeden, belgeleri incelemeden nasıl böyle bir karar aldı anlamıyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :