MHP'den parti kapatılmasına "yeşil ışık"

MHP'den parti kapatılmasına "yeşil ışık"

Genel Sekreter Büyükataman:- "Terörle organik bağı ve eylem birliği olan ve terörü bölücü amaçlar için bir vasıta olarak gören siyasi partiler hakkında, hukuk ve Meclis gereğini yapmalıdır. Parti kapatma da dahil her seçenek masaya koyulmalıdır"- "HDP'nin

ANKARA (AA) - CÜNEYT ATEŞ - MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, "Terörle organik bağı ve eylem birliği olan ve terörü bölücü amaçlar için bir vasıta olarak gören siyasi partiler hakkında, hukuk ve Meclis gereğini yapmalıdır. Parti kapatma da dahil her seçenek masaya koyulmalıdır" dedi.

Büyükataman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Anayasa'nın çizdiği sınırlardan taşan, kuruluş ilkelerini inkar eden, Cumhuriyet'in varlığına kast etmiş "kibir ve küstahlık yuvalarının", Türkiye'nin uçuruma yuvarlanması için ellerinden gelen gayreti gösterdiğini söyledi.

Adı terörle anılan HDP'li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması konusunda "vatan ve millet söz konusu olduğunda canını vermekten sakınmayacak MHP'lilerin, tamamının kaldırılması yönünde oy kullanacağını" vurgulayan Büyükataman, şu ifadeleri kullandı:

"HDP'nin bir eş başkanının Diyarbakır Sur'da, bölge halkını yürüyüşe teşviki, aslında bir isyan çağrısı, bir ihanet kalkışmasıdır.
Yasa ve Anayasa muhaliflerinin, tıpkı 6-8 Ekim olaylarında olduğu gibi, yeni bir iç kargaşa çığırtkanlığına soyunması, çılgınlık olduğu kadar rezalet ve namertliktir.

HDP'li provokatörler hakkında hukuk ve Meclis gereğini derhal yapmalıdır. Bu ihanet şebekelerini her gün, bir başka yerde emniyet kuvvetlerinin karşısında görmek mümkündür. Hücre evlerine gidip dokunulmazlık zırhıyla mühimmat deposu halindeki evleri aratmama gayretkeşliğine soyunanlar bunlardır. Bu konuda geç kalınmış olsa da zararın neresinden dönerseniz kardır."

- "Terör karşısında ortak tepki koyulmalıdır"

İsmet Büyükataman, "Dokunulmazlıkları kaldırılan milletvekillerinin terör suçundan hapis cezası almasına gelebilecek yurt içi ve yurt dışından tepkiler hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusunu yanıtlarken, bu konunun Türkiye'nin iç meselesi olduğunun altını çizdi.

HDP'li yöneticilerin son bir kaç aydır yurt dışındaki ülke, siyasi partiler ve örgütler ile "çok sık ve sıkı fıkı görüşmelerini" yakından takip ettiklerini vurgulayan Büyükataman, şöyle devam etti:

"Ülkenize ihanet edenlere, teröre destek verenlere ne yapacaksınız? Aynı durumu birçok ülke yaşadı ve yaşıyor. Terör ve terörizm karşısında ortak tepki koyulmalıdır. Terör sadece bizim değil, dünyanın en önemli sorunlarından biridir. Geçtiğimiz günlerde ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Türkiye'ye geldi, sanki Meclis Başkanı gibi İstanbul'da, parti temsilcilerini topladı. Hükümet bu konularda dik duruş sergilemeli ve müstemleke ülkesi gibi hareket etmekten vazgeçmelidir. Terör örgütünden beslenen partilere kucak açan ülkeler, bilmelidir ki Türkiye çadır devleti ya da muz cumhuriyeti değildir."

- "Haklarımızı sonuna kadar savunacağız"

Türkiye'yi yabancı ülke ve kurumlara şikayet etmenin, HDP'nin siyaset geleneğinde önemli bir yeri olduğunun bilindiğini ifade eden Büyükataman, "Öte yandan dünyayı yönetme ve doğu toplumlarına kendi hayat tarzını dayatma hırsı günbegün artan batı dünyası, çıkarlarına uygun her yolu meşru görmekte, önüne çıkabilecek engelleri ortadan kaldırmak için her vasıtayı kullanmaktadır" diye konuştu.

BM'nin beş daimi üyesi ABD, Fransa, İngiltere, Rusya Federasyonu ve Çin'in aynı zamanda dünyanın en çok silah üreten ve pazarlayan ülkeleri olduğuna dikkati çeken Büyükataman, kaosun, silah tüccarlarının aradığı ortam olduğunu ifade etti.

Büyükataman, silah tüccarlarının savaş, karışıklık, çatışma, entrika ve terörden beslendiğini belirterek, "Batı dünyası, tek taraflı iyi niyetini görmezden geldiği Türkiye'yi, sürekli bölgesel sorunlarla baş başa bırakma, ayak bağı üretme stratejisinden vazgeçmeyecektir. Hayati konularda meşru çıkarlarımız ve uluslararası hukuk ve anlaşmalardan doğan haklarımızı sonuna kadar savunacağız" dedi.

- Parti kapatma

MHP Genel Sekreteri Büyükataman, teröre bulaşan partilerin kapatılması gerektiğinin altını çizerek şunları kaydetti:

"Terörle organik bağı ve eylem birliği olan ve terörü bölücü amaçlar için bir vasıta olarak gören siyasi partiler hakkında, hukuk ve Meclis gereğini yapmalıdır. Parti kapatma da dahil her seçenek masaya koyulmalıdır.

Millet iradesini temsil eden milletvekillerinin taşıdıkları dokunulmazlık zırhı, onlara suç işleme konusunda paravan işlevi göremeyecektir. Devletin ülkesi ve milletiyle birlikte bölünmez bütünlüğüne, sahip olduğu egemenlik hakkına, hukuki varlığına, demokrasinin ruhuna ve insanlık değerlerine yönelmiş her yasa dışı eylem, mücadele ve hazımsızlık, korunma altında tutulmamalıdır, tutulamayacaktır.

Milletvekilliği dokunulmazlığının, şiddet ve teröre destek verilmesi fiilini baz alarak, yeni baştan yorumlanması ve tashih edilmesi gerekmektedir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler