MHP Kayseri Milletvekili Halaçoğlu:

MHP Kayseri Milletvekili Halaçoğlu:

"Partinin çizgisinden ayrıldığımızı iddia ediyor Disiplin Kurulu veya Genel Başkan. Kendileri o yoldan başka yola sapmışlar. Bir disiplin soruşturması açılması gerekiyorsa aslında o çizgiden sapmış olanlar üzerinde yapılması gerekiyor"

TBMM (AA) - MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, partisinden ihraç kararına ilişkin, "Biz, tek adama, partili cumhurbaşkanına karşı olduğumuzu söylüyoruz. Partinin çizgisinden ayrıldığımızı iddia ediyor Disiplin Kurulu veya Genel Başkan. Kendileri o yoldan başka yola sapmışlar. Eğer bir disiplin soruşturması açılması gerekiyorsa aslında o çizgiden sapmış olanlar üzerinde yapılması gerekiyor." dedi.

Halaçoğlu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, MHP Merkez Disiplin Kurulunun, kendisi ve dört milletvekilinin partiden ihraç edilmesi kararını değerlendirdi.

MHP çatısı altında yürüttüğü siyaset hayatında her zaman ülke menfaatleri doğrultusunda çalıştığını söyleyen Halaçoğlu, ancak gelinen süreçte anayasa değişikliğine karşı çıktıklarını, değişikliğin izah edilmesi mümkün olmayan maddeler içerdiğini, halkın kabul edebileceği nitelik taşımadığını savundu.

İhraç kararlarına parti içtüzüğünün 11. maddesine göre karar verildiğine işaret eden Halaçoğlu, ancak bu madde kapsamındaki gerekçelerden hiçbirinin kendileri için söz konusu olmadığını bildirdi. Halaçoğlu, "Bizi atmak istiyorlardı 'hayır' dediğimiz için. Bundan dolayı bu işlemi uyguladılar." dedi.

Başkanlık sistemiyle ilgili MHP'nin içtüzüğü ve parti programlarında yer alan değerlendirmeler ile Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin bu konudaki geçmişteki açıklamalarından bölümler okuyan Halaçoğlu, şunları söyledi:

"Biz, tek adama, partili cumhurbaşkanına karşı olduğumuzu söylüyoruz. Partinin çizgisinden ayrıldığımızı iddia ediyor Disiplin Kurulu veya Genel Başkan. Kendileri o yoldan başka yola sapmışlar. Eğer bir disiplin soruşturması açılması gerekiyorsa aslında o çizgiden sapmış olarlar üzerinde yapılması gerekiyor. Yani Genel Başkan veya onun yanındaki diğer yöneticiler hakkında yapılması lazım. Kendileri söylediler fakat söylediklerinin tam tersi hareket ediyorlar."

Halaçoğlu, partiden ihracının kendisini ülküsünden ve milliyetçiliğinden ayırmayacağına dikkati çekerek, bundan böyle de "hayır" için mücadele edeceğini belirtti.

Açıklamalarının ardından Hollanda'da yaşananlara ilişkin soruyu yanıtlayan Halaçoğlu, diplomasinin dikkatli adımlar atılması gereken bir alan olduğunu vurguladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağına Hollanda'ya iniş izni verilmemesinin kabul edilemez bir durum olduğunu ve bu kararı kınayan Halaçoğlu, "Ancak Dışişleri Bakanının uçağın indirilmemesine rağmen Almanya'dan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı neden Hollanda'ya gönderildi? Bunun da sorgulanması lazım. Hiç kimse Türk milletini ve Türkiye Cumhuriyeti'ni zora sokacak ve onun aşağılanmasına neden olacak bir harekette bulunamaz. Önce bunun hesabının verilmesi lazım." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin karşı karşı olduğu referandum sürecinde "Evet" ve "Hayır" kampanyaları için eşit demokratik ortamın sağlanmadığını ileri süren Halaçoğlu, böyle bir ortamda başka ülkelerden demokratik yaklaşımlar beklememin mümkün olamayacağına değindi.

Halaçoğlu, Hollanda ile yaşananların "Evet" oylarını artırdığı yönündeki değerlendirmelerin sorulması üzerine şöyle dedi:

"Zaten bir algı operasyonu bu benim gördüğüm kadarıyla. Çünkü bir mağduriyet ortaya çıkarmadan Türkiye'deki tabloyu değiştirmeleri mümkün değil. Bu yalnızca Avrupa'daki Türklere yönelik bir algı operasyonu değil, Türkiye için de. Çünkü milliyetçilik duygularını yabancı bir devlete karşı kullanmaya çalışıyorlar. Ama bu millet bunlara artık aldanmayacaktır. Yarın herkes, herşeyi öğrenir."

İhraç kararıyla ilgili yargıya başvurup başvurmayacağı sorusuna Halaçoğlu, "Bu konuda hala müteredditim. Şundan dolayı; MHP'ye mahkeme kararıyla dönsem bile şu an bu yönetimle zaten bundan sonra hiç anlaşamalıyız. Yönetimle anlaşmak için yönetimin bundan önce söylediği sözlere, tüzüğe dönmesi lazım. Ben 'Hayır'a devam edeceğim sonuna kadar." karşılığını verdi.

Halaçoğlu, başka bir soruyu yanıtlarken, kendilerine yönelik açıklamalarından dolayı AK Parti Milletvekilleri Mehmet Metiner ve Burhan Kuzu'yla ilgili de hukuki başvurularda bulunduklarını aktardı.

İktidarın "Hayır" oylarının yükselmesi durumunda her yola başvurabileceğini öne süren Halaçoğlu, bir bahane ile referandumun iptali yoluna dahi gidebileceğini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :