MHP İstanbul Milletvekili Erdem

MHP İstanbul Milletvekili Erdem

"Kurultayın 2018 Mart ayında yapılacağını düşünüyorum"

TBMM (AA) - MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, MHP kurultayının 2018 yılının Mart ayında yapılacağını düşündüğünü belirtti.

Erdem, bazı kadınlarla birlikte Mecliste düzenlediği basın toplantısında, doğum öncesi sigorta girişi olmayan annelerin doğum borçlanması yapamasının emeklilik yaşında sorunlara yol açtığını söyledi.

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'na göre kadınların sigortalılık tarihinden sonra doğum yapması halinde borçlanabildiğini, erkeklerin de askerlik borçlanmasından yararlandığını anlatan Erdem, bu durumun Anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu savundu.

Torba yasalarda birçok düzenleme yapıldığını, iktidarın her konuda alelacele yasalar çıkardığını belirten Erdem, "İktidar partisi 14 yıldır bu sorunu çözemedi. Annelerimizi ağlattı, yalvarttı." diye konuştu.

Erdem, sigortalılığı başlamadan doğum yapan annelere borçlanma hakkı getirilmesiyle ilgili verdikleri kanun teklifleri ve bu konudaki çalışmalarının karşılıksız kaldığını söyledi. Sigortalılık öncesi doğumlarını borçlanmak isteyen mağdur annelerin 50-60 yaş aralığında olduğunu vurgulayan Erdem, "Kimseye muhtaç olmadan yaşamlarını sürdürmeyi hedefleyen annelerimiz, bu şartlardan sonra zor şartlarda çalışmakta, kendilerine uygun iş bulamamaktalar." ifadesini kullandı.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Erdem, AK Parti'nin, dokunulmazlıkların kaldırılmasına yönelik anayasa değişikliği teklifiyle ilgili tutumlarının ne olacağının sorulması üzerine, MHP'nin terörü destekleyen, teröre yardım ve yataklık edenlerin dokunulmazlıklarının acilen kaldırılması hakkındaki tavrının bilindiğini belirtti.

Amacın HDP milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması olduğuna işaret eden Erdem, "Bunun AKP tarafından samimiyetle yapılıp yapılmadığını göreceğiz. İnşallah bu konu suya yazılmaz, dokunulmazlıklar sürekli gündeme gelip bir şekilde kaldırılmaz, milletimiz inşallah aldatılmaz." dedi.

Erdem, teklifi gördükten sonra grup olarak kararlarını alacaklarını ve icra edeceklerini bildirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözlerini kadın milletvekili olarak nasıl değerlendirdiği sorulan Erdem, "Siyasette temiz dil kullanılması önemli. Bu tarz konuşmaları doğru bulmuyorum." dedi.

Arzu Erdem, MHP'deki olağanüstü kurultay tartışmalarıyla ilgili bir soruya, "Liderimiz partimizin başında. Kurultayın bana göre de 2018 Mart ayında olacağını düşünüyorum." cevabını verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler