MHP Isparta Milletvekili Okutan:

MHP Isparta Milletvekili Okutan:

"Polisin terörle mücadelede etki ve yetkisinin artırılması yönünde gerekli düzenlemeler acilen yapılmalı"

TBMM (AA) - MHP Isparta Milletvekili Nuri Okutan, polis teşkilatının terörle mücadelede etki ve yetkisinin artırılması yönünde gerekli düzenlemelerin acilen yapılması gerektiğini söyledi.

Okutan, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, polis teşkilatının 171. yılını kutladı.

Son derece komplike ve zor görevleri gece gündüz demeden, canı pahasına fedakarca yapan polislerin, makine, teçhizat, eğitim ve benzeri ihtiyaçlarının karşılanmasının öncelikli düşünülmesi gerektiğini belirten Okutan, ancak polisin en vazgeçilmez ihtiyacının "moral ve motivasyon" olduğunu kaydetti.

"Terörle mücadelede kayıplar bu kadar artmışsa, mücadelede tankların kullanılması mecburiyeti hasıl olmuşsa, bu durum iktidarın yanlış politikaların sonucudur" ifadesini kullanan Okutan, şunları söyledi:

"Zamanında uyguladıkları yanlış politikalarla evlatlarımızı ateş altına atanlar Ankara'da rahat koltuklarında oturmamalı, polislerimizle birlikte kendileri de siperlere girmeli, gerçekleri görmeli ve onların yanında olmalıdır.

Geçici görevlendirmelerde yaşanan aksaklıklar mutlaka giderilmeli; izin, barınma, beslenme ve her türlü sosyal ihtiyaçları en konforlu şekilde sağlanmalıdır. İktidar, hiç olmazsa Akil İnsanlar Heyetine sağladığı imkanları bu fedakar evlatlarımıza da sağlamalıdır. Bir zamanlar 'çözüm sürecini hayvanlar bile anladı ama bazıları anlamadı' diyen akillerin ve onlardan mucizeler bekleyen iktidarın şimdi vicdanları rahat mıdır?"

Polis teşkilatının terörle mücadelede etki ve yetkisinin artırılması yönünde gerekli düzenlemelerin acilen yapılması gerektiğini dile getiren Okutan, "Polisimiz mutlaka siyasetin dışında tutulmalıdır. Türk Polis Teşkilatı ile ilgili aksaklıklar varsa yapılacak düzenlemeler kırmadan, dökmeden, iki asra yaklaşan kurumsal birikimi dikkate alarak hayata geçirilmelidir." değerlendirmesinde bulundu.

Okutan, polisleri özlük haklarının her zaman takipçisi olacaklarını söyledi.

Nuri Okutan, "kimlik bilgilerinin sızdırılmasıyla" ilgili bir soru üzerine, "Devlet aklının işlemediği bir dönemi yaşıyoruz. Dışişleri Bakanlığı, vatandaşların bütün bilgilerini niye ister? Ne yapacak bunları? Burada ciddi soru işaretleri var." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :