MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın:

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın:

"Marksist fikir sendromundan kurtulamayan bazı köşe yazarları hem kendilerine bir yer açıp varlıklarını bir şekilde gösterebilmek hem de siyasi eğilimlerine uygun adreslere hizmet etmek için MHP aleyhtarlığını sermaye yapmışlardır"- "Başkanlık meselesi ve

ANKARA (AA) - MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Değişen çağa rağmen beyinlerine musallat olan Marksist fikir sendromundan kurtulamayan bazı köşe yazarları hem kendilerine bir yer açıp varlıklarını bir şekilde gösterebilmek ve giderek silikleşen, kaybolan siluetlerini görünür kılmak hem de siyasi eğilimlerine uygun adreslere hizmet etmek için MHP aleyhtarlığını sermaye yapmışlardır." değerlendirmesinde bulundu.

Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, bazı köşe yazarlarının MHP'ye yönelik eleştirilerine yanıt verdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine karşı başat bir rol üstlendiğini belirten Yalçın, Bahçeli'nin Türkiye'nin bekası açısından izlediği politikaların, muhalif ve muarız çevrelerde hem hayal kırıklığı hem de travma yarattığını savundu.

Darbe girişimi öncesi suni gündemler üretilerek, MHP'de olağanüstü kurultay süreci yaratılmaya çalışıldığını öne süren Yalçın, "Bahçeli'nin, MHP Genel Başkanlığından uzaklaştırılacağını ve siyaset sahnesinden ineceğini varsayan çabalar"ın boşa çıktığını kaydetti.

Darbe girişiminin ardından, "Siyasi fenomen"e dönüşen Bahçeli'ye karşı yeni bir düşmanlık furyası başladığına işaret eden Yalçın, şu görüşlerini aktardı:

"Kamuoyunda dikkatlerden kaçmamaktadır ki Devlet Bahçeli ve MHP aleyhtarlığı konusunda özellikle medyada başı çekenlerin çoğu, eski Marksist dünya görüşünün artıklarından oluşmaktadır. Bunların Türk insanının beklentilerini ve milli değerlerimizi göz ardı eden ideolojilerinin, solculuklarının millet nezdinde bir değeri ve karşılığı kalmamış, durdukları konum da çoktan en aşağı derekeye düşmüştür. Artık bunların fikirlerinin de hayat tarzlarının da yorumlarının da siyaset anlayışlarının da modası geçmiştir. Millet bunların kıratını, tıynetini ve kaç paralık adamlar olduklarını iyice öğrenmiştir."

- "MHP aleyhtarlığını sermaye yapmışlardır"

Bu kişilerin birtakım medya kuruluşları ve sermayedarlar tarafından kollandığını iddia eden Yalçın, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"21. yüzyıl Türkiyesinin renkli kadrajında yer bulmaları giderek imkansızlaşan bu silik gazeteci tayfası, en azından gündem fotoğrafında görünür olabilmek için ihtiyaç duydukları siyasi kimyasalları, MHP ve Devlet Bahçeli düşmanlığını sürdürmekte bulmuşlardır. Değişen çağa rağmen beyinlerine musallat olan Marksist fikir sendromundan kurtulamayan bazı köşe yazarları hem kendilerine bir yer açıp varlıklarını bir şekilde gösterebilmek ve giderek silikleşen, kaybolan siluetlerini görünür kılmak hem de siyasi eğilimlerine uygun adreslere hizmet etmek için MHP aleyhtarlığını sermaye yapmışlardır. Bunların ne kadar itibarsız ve ne ölçüde sözüne güvenilmez oldukları kamuoyunda bilinmektedir."

MHP'nin siyasette etkin rol üstlenmesini çekemeyenlerin nefret söylemi oluşturacak boyuta varan ifadelerle saldırdıklarını savunan Yalçın, bu köşe yazarlarının tutumlarının, kutuplaşmayı, ayrışmayı, siyasette rekabet yerine husumet ve düşmanlığı körüklemekten başka bir işe yaramadığını vurguladı.

"Başkanlık meselesi ve anayasa değişikliğiyle ilgili MHP'nin çıkışına bu güruhun hep bir ağızdan karşı çıkmasının arka planında kendi haklılıkları değil, bilakis genel başkanımızın günden güne siyaset masasında yerini perçinleyen haklılığı yatmaktadır." ifadesini kullanan Yalçın, MHP'nin siyaset sahnesinde oynadığı etkin rolün bazı çevreleri rahatsız ettiğini belirtti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :