Mevlit Kandili

Mevlit Kandili

Van, Muş, Bitlis ve Hakkari'de vatandaşlar, İstanbul'daki terör saldırısında şehit düşenler için dua etti

VAN (AA) - Van, Muş, Bitlis ve Hakkari'de Mevlit Kandili dolayısıyla program düzenlendi.

Van'da, Mevlit Kandili dolayısıyla Ulu Cami'de İl Müftüsü Nimetullah Arvas'ın katılımıyla düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ilahilerin okunmasıyla başladı.

Daha sonra Mevlit Kandili ile ilgili vaaz veren Arvas, programın sonunda İstanbul'daki terör saldırısını kınayarak, şehit düşenlere Allah'tan rahmet diledi. Vatandaşlar da ellerini semaya açarak hep birlikte şehitler için dua etti.

Bitlis'te, Memduh Eren Camisi'nde düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Mevlid-i Şerif okunmasıyla devam eden programda İstanbul'daki hain terör saldırısında şehit olanlar için dua edildi.

Hakkari'de de Hacı Said Camisi'nde düzenlenen programa katılan vatandaşlar, İstanbul'daki terör saldırısında şehit olanlar için Kur'an-ı Kerim okuyarak dua etti.

Muş'ta ise merkez ve ilçelerdeki tüm camilerde İstanbul'daki saldırıda şehit düşen polis ve vatandaşlar için eller semaya açıldı.

İl Müftüsü Alaattin Bozkurt, dün gece yaşanan menfur saldırıda şehit olanlara rahmet dileyerek, tüm camilerde şehitler için duaların edildiğini anımsattı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler