Mevlana Üniversitesi'nde kayıt heyecanı

Mevlana Üniversitesi'nde kayıt heyecanı

Geçen ilk mezunlarını veren ve bu yıl 91 doluluk oranına ulaşan Mevlana Üniversitesinde kayıt heyecanı başladı. Türkiye’nin dört bir yanında kayıt için Konya’ya gelen öğrenci ve veliler kayıt heyecanını yaşadı.

Kayıtların 1-5 Eylül tarihleri arasında yapılacağını söyleyen Mevlana Üniversitesi Kurumsal İletişim Daire Başkanı Mehmet Karadayı, “Doluluk oranımız geçen yıla göre yüzde 84’den yüzde 91’e yükseldi. Bu yüzden çok mutluyuz. Birçok öğrencimiz hatalı tercihten dolayı açıkta kaldığını ve ek kontenjanlarda bizi tercih edeceğini söyledi. Ek kontenjanlar sonucunda yüzde 100’lük bir doluluk oranıyla yeni eğitim yılına başlayacağımızı ümit ediyorum” dedi.

Kendi bünyesinde yurdu var

Şehir dışından gelen öğrenciler için hem erkek hem de kız yurtlarının olduğunu vurgulayan Mehmet Karadayı, “Kendi yurtlarımızın dışında anlaşmalı yurtlara da yönlendirerek öğrencilerimize yardımcı oluyoruz. Ayrıca üniversitemizde hem sabah kahvaltısı hem de öğle yemeği çıkmaktadır” diye konuştu.

Heyecanları yüzüne yansıdı

Konya’dan ve Konya dışından birçok öğrenci kayıt heyecanını yaşadı. Öğrenciler hayallerini kurduğu üniversite ve bölüme kayıt yaptırmanın mutluluğunu yaşarken veliler de çocuklarının bu tarihi gününde yalnız bırakmadı.