Mesnevi Tercümeleri ve Şerhleri Sergisi açıldı

Mesnevi Tercümeleri ve Şerhleri Sergisi açıldı

KONYA (AA) - Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Uluslararası Rumi Medeniyetler Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından "Mesnevi Tercümeleri ve Şerhleri" konulu sergi Akçeşme İlkokulunda...

KONYA (AA) - Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Uluslararası Rumi Medeniyetler Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından "Mesnevi Tercümeleri ve Şerhleri" konulu sergi Akçeşme İlkokulunda açıldı.

Sergi açılışına İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, NEÜ İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Fikret Karapınar, Akçeşme İlkokulu Müdürü Bekir Doğan, NEÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Şube Müdürü İdris Yeni ve öğrenciler katıldılar. 

Karapınar, yaptığı konuşmada, serginin Milli Eğitim camiasına ve gençlere hayırlı olmasını diledi.

Mesneviden ve Mevlana’nın diğer eserlerinden seçtikleri sözlerde, özellikle gençlere hitap edenleri tercih ettiklerini ifade eden Karapınar, "İnşallah gençlerimiz okur, bunların üzerinde düşünürlerse çeşitli mihrakların da tuzaklarına düşmeyeceklerdir" dedi.

Serginin daha önce üniversitenin çeşitli fakültelerinde sergilendiğini hatırlatan Karapınar, bu sergiyi Milli Eğitim okullarında da sergilemeyi planladıklarını söyledi. 

Karapınar, sergi açılışında kendilerine destek veren Büyükşehir Belediyesi, Yazma Eserler Bölge Müdürlüğü, İlahiyat Fakültesi, Sağlık Kültür Daire Başkanlığına ve Akçeşme İlkokulu Müdürü Bekir Doğan’a teşekkür etti.

Konuşmaların ardından, Mesnevi’den ve Mevlana’nın diğer eserleri ile şerhlerden örneklerin sunulduğu sergideki eserler öğretmen, öğrenci ve davetlilerin ziyaretine sunuldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :