Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Ceylan:

Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Ceylan:

"Mesleki yeterlilik sistemi, işsizliğin azalması, istihdamın gelişmesi, verimlilik ve rekabet gücünün artmasına yardımcı olacak. Mesleki yeterlilik belgesinin zorunlu hale geldiği 48 meslekte çalışanların gecikmeden mesleki yeterlilik sınavlarına katılara

BURSA (AA) - Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Başkanı Adem Ceylan, "Mesleki yeterlilik sistemi, işsizliğin azalması, istihdamın gelişmesi, verimlilik ve rekabet gücünün artmasına yardımcı olacak. Mesleki yeterlilik belgesinin zorunlu hale geldiği 48 meslekte çalışanların gecikmeden mesleki yeterlilik sınavlarına katılarak belgelerini almaları gerekli." dedi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi'ni (MESYEB) ziyaret eden Ceylan, burada yaptığı konuşmada, mesleki yeterlilik belgelendirme sisteminin katma değerli üretime, istihdama ve rekabetçiliğe güç kattığını belirtti.

Ceylan, MESYEB'in mesleki yeterlilik sisteminin ülke genelinde yaygınlaşmasına büyük katkı sağladığına dikkati çekerek, "BTSO, çalışan kesimin sanayiye değer katması konusunda önemli bir adım attığını bir kez daha gösterdi. Sınav merkezindeki yenilikler, teknolojik aletler, sınav merkezinin dizaynı çok güzel hazırlanmış. Özellikle soru bankalarının çok iyi hazırlandığını görmek, beni çok memnun etti. MYK olarak MESYEB'in daha etkin ve verimli halde çalışması için her türlü desteği vermeye hazırız." değerlendirmesinde bulundu.

Mesleklerin uluslararası standartlarını yükseltmek için mesleki yeterlilik sisteminin güçlendirilmesi yönünde her türlü desteğin verildiğini vurgulayan Ceylan, "Mesleki yeterlilik sistemi, işsizliğin azalması, istihdamın gelişmesi, verimlilik ve rekabet gücünün artmasına yardımcı olacak. Mesleki yeterlilik belgesinin zorunlu hale geldiği 48 meslekte çalışanların gecikmeden mesleki yeterlilik sınavlarına katılarak belgelerini almaları gerekli. Bu konuda herhangi bir ekleme söz konusu değil." ifadelerini kullandı.

MESYEB Genel Müdürü Ramazan Karakök de merkezin Bursa dışındaki illere de öncülük ettiğini belirterek, mesleki yeterlilik belgesi konusunda deneyimi yüksek ve alanında uzman sınav yapıcıların gözetiminde, teorik ve uygulama sınavlarını gerçekleştirerek, sistemli, nitelikli, hızlı ve verimli bir mesleki yeterlilik belgelendirme hizmeti sunduklarını kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler