Merzuki'den Tunus Cumhurbaşkanı'na "Halep" çağrısı

Merzuki'den Tunus Cumhurbaşkanı'na "Halep" çağrısı

Eski Tunus Cumhurbaşkanı Merzuki:- "Cumhurbaşkanı es-Sibsi'nin Halep'te sivillere karşı yürütülen korkunç ihlallerin durdurulması talebiyle İran ve Rusya büyükelçilerini çağırması siyasi ve insani bir görevdir"

TUNUS (AA) - Eski Tunus Cumhurbaşkanı Munsif el-Merzuki, Tunus Cumhurbaşkanı El-Baci Kaid es-Sibsi'ye Halep konusunda çağrıda bulundu.

Merzuki, sosyal paylaşım sitesinde yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanı es-Sibsi'nin Halep'te sivillere karşı yürütülen korkunç ihlallerin durdurulması için İran ve Rusya büyükelçilerini çağırması siyasi ve insani bir görevidir." ifadesine yer verdi.

Halep'te yaşananların tüm sorumluluğunun İran ve Rusya'da olduğunu vurgulayan Merzuki, "Suriye bağımsız bir devlet olarak sona ermiştir, İran ve Rusya'nın mandası durumundadır." değerlendirmesinde bulundu.

Merzuki, "Arap Baharı" sancağını açmalarından dolayı halklara vahşi güçler tarafından ağır bedeller ödetildiğini öne sürdü.

Bu dramların, halkların emellerine ulaşması konusunda ancak kararlılığını artıracağını vurgulayan Merzuki, çağrısını Tunus Milli Marşı'ndan Suriye ve Halep için uyarladığı "Ey Halep mutlaka gece aydınlanacak. / Ey Suriye mutlaka pranga kırılacak." dizeleriyle sonlandırdı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler