Mersin'deki darbe girişimi davası

Mersin'deki darbe girişimi davası

Aralarında 3 eski ilçe jandarma komutanının da olduğu 6 eski asker beraat etti

MERSİN (AA) - Mersin'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin görülen davada tutuksuz yargılanan 6 eski asker beraat etti.

Mersin 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ve basın mensuplarının alınmadığı davanın karar duruşmasında, tutuksuz yargılanan sanıklar eski Tarsus İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Kazım Bahadır Ersoy, eski Silifke İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ali Özcan, eski Erdemli İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Serkan Kozan, eski Jandarma Astsubay İsrafil Köroğlu, eski Jandarma Astsubay Çetin Özkozanoğlu ve eski Uzman Çavuş Özhan Yıldız ile avukatları hazır bulundu.

Duruşmada, mahkeme savcısının, sanıkların tamamı için beraat istediği, mahkeme heyetinin de sanıkların beraatlerine karar verdiği öğrenildi.

Soruşturma aşamasında Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) ihraç edilen 6 sanığın dosyası, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in bir numaralı sanık olduğu, eski Deniz Kuvvetleri Akdeniz Bölge Komutanı tuğamiral Nejat Atilla Demirhan'ın da aralarında bulunduğu, çoğunluğu rütbeli askerlerden oluşan ikisi firari, 18'i tutuklu 32 sanığın yargılandığı çatı dava ile birleştirilmişti.

Mahkeme savcısı, 13 Ekim 2017'de görülen celsede "Sanıklar arasında hukuki veya fiili bağlantı olmaması ve yargılamanın hızlandırılması" için dosyaların ayrılmasını talep etmiş, mahkeme heyeti de talebi kabul etmişti.

Dosyaların ayrılması üzerine sanıkların yargılanması aynı mahkemenin farklı bir duruşma salonunda devam etmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :