Merkez dışındaki ilçelerden gelen öğrenciler Konya keşfinde

Merkez dışındaki ilçelerden gelen öğrenciler Konya keşfinde

Konya Büyükşehir Belediyesi, çocukların gelişimine katkı sağlamak amacıyla merkez dışındaki 28 ilçede 7. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlediği bilim, tarih ve kültür gezilerine devam ediyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi, 'Konya Modeli Belediyecilik' vizyonuyla çocukların ve gençlerin milli-manevi değerlerle yetişmelerini hedefleyerek, merkez dışındaki 28 ilçede bulunan 7. sınıf öğrencilerine yönelik önemli bir projeyi hayata geçirdi.

b1.jpg

Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, düzenlenen bilim, tarih ve kültür gezilerinin öğrencilerin kişisel gelişimine önemli katkılarda bulunduğunu belirtti.

Başkan Altay, "Öğrencilerimizin kültürel birikimini artırmak, şehrimizin tarihini tanıtmak adına başlattığımız projeye öğrencilerimizden ve ailelerinden olumlu geri dönüşler alıyoruz. Bu da bizi oldukça mutlu ediyor. Amacımız, gençlerimizi şehrimizin kadim kültürüyle buluşturarak onların kişisel gelişimlerine katkı sağlamak ve şehrimizin zenginliklerini keşfetmelerine olanak tanımak. Proje sonuna kadar ilçelerimizdeki 13 bin 7. sınıf öğrencimizin projeye katılmasını hedefliyoruz. Geziye katılan tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

b2.jpg

Geziler kapsamında ilçelerden şehir merkezine getirilen öğrenciler, öğretmenleriyle birlikte Konya Bilim Merkezi, Büyükşehir Taş Bina, Alaaddin Camii ve Sultanlar Türbesi, Kelebekler Vadisi, Mevlana Türbesi, Konya Panoroma Müzesi ve Büyükşehir Belediyesi Stadyumu gibi önemli mekanları ziyaret ediyor.

b3.jpg

Öğrenciler, Konya'nın tarihi ve turistik mekanlarını yakından görme fırsatı buldukları bu gezilerde, Konya Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkürlerini ileterek memnuniyetlerini dile getiriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.