Menzelet ve Kılavuzlu hidroelektrik santralleri ihalesi

Menzelet ve Kılavuzlu hidroelektrik santralleri ihalesi

İhalede en yüksek teklifi 1 milyar 250 milyon lirayla Akörenbeli Hidroelektrik Santral Yatırımları Yapım ve İşletim AŞ verdi

ANKARA (AA) - Elektrik Üretim AŞ’ye ait Menzelet ve Kılavuzlu hidroelektrik santrallerinin ve taşınmazlarının özelleştirilmesi ihalesinde en yüksek teklifi 1 milyar 250 milyon lirayla Akörenbeli Hidroelektrik Santral Yatırımları Yapım ve İşletim AŞ verdi.

Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı Osman İlter'in komisyon başkanlığını yaptığı ihaleye, Kipaş-Kale Ortak Girişim Grubu, PPC Elektrik Tedarik ve Ticaret AŞ, Entek Elektrik Üretimi AŞ, Altek Alarko Elektrik Santralleri Tesis İşletme ve Ticaret AŞ, Turcas-Yapısan Ortak Girişim Grubu, Reşadiye Hamzalı Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ, Akörenbeli Hidroelektrik Santral Yatırımları Yapım ve İşletim AŞ, Çelikler Taahhüt İnşaat ve Sanayi AŞ, Limak Yatırım Enerji Üretim İşletme Hizmetleri ve İnşaat AŞ, IC İçtaş Hidroelektrik ve Termik Enerji Üretim ve Ticaret AŞ yetkilileri katıldı.

İhalede önce kapalı elemesiz teklifler alındı. Elemesiz turda verilen en yüksek teklif 800 milyon lira oldu.

Daha sonra 5 elemeli turun ardından, ihale komisyonunun belirlediği 1 milyar 152 milyon lira üzerinden açık arttırmaya geçildi. Artırma aralığı 1 milyon olarak belirlendi.

Yaklaşık 30 dakika süren açık arttırmada en yüksek teklifi 1 milyar 250 milyon lirayla Akörenbeli Hidroelektrik Santral Yatırımları Yapım ve İşletim AŞ verdi.

Teklif, ihale komisyonunun değerlendirmesinden sonra Rekabet Kurumu ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun görüş ve onayına sunulacak.

Kahramanmaraş'ta bulunan hidroelektrik santrallerinden Menzelet 124 megavat, Kılavuzlu ise 54 megavat kurulu güce sahip bulunuyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :