Memurların 2024 Yılı Yemek Bedelleri Açıklandı

Memurların 2024 Yılı Yemek Bedelleri Açıklandı

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan yeni tebliğle birlikte, 2024 yılında devlet memurları ve sözleşmeli personelin öğle yemeği bedelleri belirlendi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliği Uygulama Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek. Tebliğ, 2024 yılında devlet memurları ve sözleşmeli personelin öğle yemeği bedellerini belirleyerek, bu konudaki esasları ortaya koydu.

Yapılan düzenlemeye göre, yiyecek yardımının gerektirdiği giderler, yemek maliyetlerinin Ankara, İstanbul ve İzmir için üçte ikisini, diğer iller için yarısını aşmamak üzere kurum bütçelerine konulan ödeneklerle karşılanacak. Yemek bedelinin bütçeden karşılanamayan kısmı ise personelden alınacak.

15 Ocak 2024'ten 14 Ocak 2025'e kadar öğle yemeği servisinden faydalanacak memurlar, günlük 7,70 lira ile 31,41 lira arasında bedel ödeyecek. Sözleşmeli personelin öğle yemeği bedelleri ise aldıkları ücrete göre günlük 9,37 lira ile 37,55 lira arasında değişecek.

Günlük öğle yemeği ücretleri, memurların ek gösterge durumuna göre belirlenmiş olup, sözleşmeli personelin aylık brüt sözleşme ücretine göre de farklılık gösteriyor. Kuruluşlar, yemek maliyetlerini ve servis kalitesini dikkate alarak belirlenen miktarların üzerinde yemek bedeli tespit edebilecek.

Tebliğ, 15 Ocak tarihinde yürürlüğe girecek olup, bu tarihten itibaren belirlenen ücretlerle öğle yemeği servisinden faydalanılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.