Memur ve emekli maaşları bugün belli olacak

Memur ve emekli maaşları bugün belli olacak

Temmuz'dan itibaren geçerli olacak maaş zamları bugün belli olacak. TÜİK'in Haziran ayı enflasyonunu açıklanmasıyla memur ve emeklilerinin yılın ikinci yarısında alacağı zam oranı kesinleşecek

Emekli ve memurun Temmuz'dan itibaren geçerli olacak maaş zammı bugün belli olacak. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıklayacağı enflasyon verisine göre maaşlar alınacak.

TÜİK, bugün saat 10.00'da haziran ayı enflasyon verilerini açıklayacak. 6 aylık enflasyon oranı ortaya çıkarken, bu rakam memur ve emeklisinin maaşlarına da yansıyacak. Yüzde 7 toplu sözleşme zammı da 6 aylık enflasyon farkıyla maaşa yansıyacak

Memurlar toplu sözleşmede yılın ikinci yarısı için yüzde 7 oranında zam hakkı kazandı.

Kamu çalışanları ayrıca 6 aylık enflasyon oranının yüzde 7,5'i aşan kısmı için de enflasyon farkı alacak.

MAAŞLAR 8 TEMMUZ'DA HESAPLARA YATACAK

Devlet memurları, sözleşmeliler, geçici personel ve memur emeklilerine zamlı maaşları 8 Temmuz'da ödenecek. SSK ve BAĞ-KUR emeklileri ise 6 aylık enflasyon oranı kadar zam alacak.

En düşük emekli maaşı 3 bin 500 TL oldu
Meclis'te apılan yasa değişikliğiyle birlikte en düşük emekli maaşı 3.500 TL olarak belirlendi. TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda 2.500 TL olan en düşük emekli maaşının 3.000 TL'ye çıkarılmasını öngören madde değiştirilerek 3.500 TL'ye yükseltildi. Böylece Temmuz ayından itibaren Türkiye'de en düşük emekli maaşı 3.500 TL olarak hesaplara yatmaya başlayacak.

En düşük emekli maaşları ve yeni asgari ücret meselesi çözüme kavuşurken sıra emekli ve memur maaşlarına geldi. SSK ve Bağ-Kur emekli maaşı 2022 yılının ilk 6 ayındaki enflasyon oranı kadar zam alarak artacak. Memur ve memur emeklisi maaşları için belirlenecek zam oranı ise yılın ilk 6 ayındaki enflasyon farkı ve toplu sözleşme zam oranının toplamı kadar olacak. Memur ve emekli memur için Temmuz 2022 döneminde yüzde 7 toplu sözleşme zammı belirlendi. Bu oran Ocak döneminde yüzde 7,5 oldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.