"Memur-Sen'e Davet Tercih Evet" konferansı

"Memur-Sen'e Davet Tercih Evet" konferansı

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Uslu: - "Biz milletiz, milletin adamlarıyız ve milletin adamları ile direkt pazarlık yapmak istiyoruz. Vesayeti kaldırmak ve bitirmek için tercihimiz 'Evet'"- Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Turbay:- "Batılı devletler neden bu

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu, halk oylamasına ilişkin, "Biz milletiz, milletin adamlarıyız ve milletin adamları ile direkt pazarlık yapmak istiyoruz. Vesayeti kaldırmak ve bitirmek için tercihimiz 'Evet'." dedi.

Memur-Sen İl Temsilciliğince Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Memur-Sen'e Davet Tercih Evet" konferansında konuşan Uslu, bu toplantılarının bir hazırlık toplantısı olduğunu söyledi.

"Biz milletiz, milletin adamlarıyız ve milletin adamları ile direkt pazarlık yapmak istiyoruz." diyen Uslu, "Vesayeti kaldırmak ve bitirmek için tercihimiz 'Evet'. Millet, milletle oturacak, pazarlığı yapacak ve ne gerekiyorsa o olacak. Bunun için biz 'Memur-Sen'e Davet Tercih Evet' diyoruz. Biz bir seferberlikteyiz. Bu, belki de 150 yıllık bir seferberlik. Bu seferberlikte taşeron yok. Bu seferberlikte herkes imtihanını veriyor. Bu öyle bir seferberlik ki, mahallemizdeki ve bölgemizdeki kimseye şeklinden dolayı 'bu yaramaz' demememiz gereken bir mücadeledir. Bu bir insanlık mücadelesidir. Şekle bakarak kimseyi yaftalamayalım. Kalbimiz, kaderimiz, tarihimiz, geçmişimiz ve geleceğimiz bir. Şekilcilikten çıkmamız lazım." diye konuştu.

- Konfederasyona geçişlerin son günü 15 Nisan

Uslu, diğer sendikalardan konfederasyonlarına geçiş için son tarihin 15 Nisan olduğunu anımsatarak, şöyle devam etti:

"Bizim konfederasyonumuzda olmak isteyenler, 15 Nisan'da tevkifat listesinde istifa etmiş olmaları lazım. 15 Mayıs'ta tek bir üyenin bile mutabakat metnine girmemesi bizim için çok büyük bir kayıptır. Sandıkta da mutabakat metninde de bir kişi bile çok önemlidir. Ağustos 2017'de, bir milyon 111 bin 111 dediğimiz '7 Güzel Adam'ın gücünü konfederasyonumuza vereceksiniz. Biz de hükümetin karşısına aslanlar gibi çıkacağız. Gelen talepleri teklife dönüştürüp, büyük kazanımlarla çıkacağız."

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) Genel Başkanı Mürsel Turbay ise recep ayının ilk gününde sendika üyeleri ile birlikte olmaktan memnuniyet duyduğunu belirtti.

Tüm Türkiye vatandaşlarının referandum sürecinde sağlıklı karar vermesi gerektiğini kaydeden Turbay, şunları kaydetti:

"Batılı devletler neden bu kadar Türkiye'nin üzerine geliyor. Özelikle söylüyorum, 'evet' verenler veya 'hayır' verenler, batılı ülkelerin Türkiye'nin üzerine niye geldiğini hesap etmelidir. Bunu bilmeli ve iyi anlamamız lazım. Bu sevinci, hazzı inşallah 16 Nisan'da da vereceğimiz 'evet'lerle daha iyi yaşayacağız."

Konferansa, AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin ve davetliler katıldı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :