Memur-Sen 8. Büyük Buluşması: Çalışma Hayatı ve Gelecek Hedefleri Masaya Yatırıldı

Memur-Sen 8. Büyük Buluşması: Çalışma Hayatı ve Gelecek Hedefleri Masaya Yatırıldı

Memur-Sen'in düzenlediği 8. Büyük Türkiye Buluşması'nda, çalışma hayatındaki başarılar ve gelecek hedefleri tartışıldı.

Ankara'da gerçekleşen Memur-Sen 8. Büyük Türkiye Buluşması, sendikanın çalışma hayatındaki başarılarını ve gelecek hedeflerini masaya yatırdı. Programa, Memur-Sen yönetim kurulu üyeleri, bağlı sendikaların genel başkanları ve yöneticileri, il temsilcileri, şube başkanları, genç, emekli, kadın ve engelli komisyonlarının yöneticileri katıldı.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, açılış konuşmasında sendikanın insan odaklı yaklaşımını vurgulayarak, 11 hizmet kolunda önemli kazanımlar elde ettiklerini belirtti. Yalçın, sendikacılığın kitabını yazdıklarını ve yapılan 7 bin kazanımı belgelediklerini ifade etti. Ayrıca, uluslararası alanda emek örgütleriyle dayanışma ağı oluşturduklarını ve küresel krizlere insan odaklı çözüm önerileri sunduklarını dile getirdi.

Ekonomik krizlerin ve savaşların dünya genelinde devam ettiğine dikkat çeken Yalçın, Türkiye'nin de bu durumdan etkilendiğini ve enflasyon ile fiyat istikrarsızlığının alım gücünü zayıflattığını belirtti. Bu bağlamda, toplu sözleşme sürecinde eşel-mobil sistemi üzerinden taleplerini dile getirdiklerini ve vergi adaleti sağlanması gerektiğini vurguladı. Emeklilerin haklarının göz ardı edilmemesi gerektiğini belirten Yalçın, emeklilere yapılan zamın güncellenerek gelirlerine yansıtılması gerektiğini dile getirdi.

Ayrıca, 7. Dönem Toplu Sözleşme'de kayıt altına alınan yasanın tadilatı için çalışmaların sürdüğünü ve örgütlenme özgürlüğü, dayanışma aidatı, grev hakkı gibi konularda iyileştirmeler talep ettiklerini ifade etti. Yalçın, "1. Dereceye 3600 Ek Gösterge"nin hemen hayata geçirilmesi gerektiğini de vurguladı.

Memur-Sen 8. Büyük Türkiye Buluşması, sendikanın çalışma hayatındaki önemli adımlarını ve gelecek stratejilerini belirlemek adına verimli bir platform sundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.