Memur maaşlarına ne kadar zam gelecek? Bakan Işıkhan rakam verdi

Memur maaşlarına ne kadar zam gelecek? Bakan Işıkhan rakam verdi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, son 5 aylık TÜİK verilerine göre TÜFE'nin yüzde 33,66 olarak gerçekleştiğini belirterek, 2024 Ocak ayında memur maaşlarının yüzde 50 civarında artacağını tahmin ettiğini söyledi.

"Çalışanlarımızı Enflasyona Ezdirmemeye Öncelik Verdik"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TBMM'de yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarı döneminde çalışanların enflasyona ezdirilmemesine öncelik verdiklerini belirterek, 2002'de 184 lira olan net asgari ücretin 2023'te 11 bin 402 liraya çıkarak reel olarak üç katına yükseltildiğini vurguladı. Bakan, büyüme ile birlikte ücret artışlarını değerlendirdi ve ülkedeki refahın artışına dikkat çekti.

"Emeğin Kutsallığına İnanıyoruz"

Işıkhan, emeğin kutsallığına inanarak, Asgari Ücret Komisyonu'nun çalışmalarının devam ettiğini ve çalışanları, memurları ve emeklileri hiçbir zaman enflasyona ezdirmeyeceklerini ifade etti. Bakan, büyüme oranlarına paralel olarak ücret artışlarının devam edeceğini söyledi.

2024'te Memur Maaşlarında Yüzde 50 Artış Tahmini

Memurların ve memur emeklilerinin aylıklarıyla ilgili olarak da konuşan Bakan Işıkhan, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu kararına göre 2024 yılı için yüzde 15 artı yüzde 10, 2025 yılı için yüzde 6 artı yüzde 5 maaş artışı kararının alındığını belirtti. Son 5 aylık TÜİK verilerine göre TÜFE'nin yüzde 33,66 olduğunu söyleyen Bakan, enflasyon farkı ile birlikte 2024 Ocak ayında memur maaşlarının yüzde 50 civarında artacağını tahmin etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.