Mehmetçik inlerinde vurdu: PKK'nın üst düzey yöneticisi öldürüldü

Mehmetçik inlerinde vurdu: PKK'nın üst düzey yöneticisi öldürüldü

PKK'nın askeri örgütlenmesi HPG, yapılan bombardıman sonucu PKK’nın komuta konseyi üyesi Şervan Varto kod isimli Önder Aslan’ın öldüğünü duyurdu

 

Türkiye’nin sınır ötesi hava bombardımanında PKK’nın komuta konseyi üyesi Şervan Varto kod isimli Önder Aslan’ın öldürüldüğü açıklandı. PKK mensubu 3 kişinin de yaralandığı belirtildi. Saldırıda ölen Varto’nun 1993 yılından beri örgütün saflarında olduğu belirtildi.

PKK; Kandil, Zap, Metina, Gare, Haftanin, Avaşin ve Hakurk bölgelerine yönelik dün gece başlayıp, bugün devam eden hava bombardımanına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Dün gece saat 23.00'dan itibaren yoğun bir biçimde başlatılan ve aralıklarla devam eden hava bombardımanının yeni bir sürecin başlatıldığı anlamına geldiğini vurgulayan PKK'nın askeri örgütlenmesi HPG, bombardıman sonucu HPG Komuta Konseyi Üyesi Şervan Varto kod isimli Önder Aslan hayatını kaybettiği, 3 PKK'lının da yaralandığı duyuruldu.

TELSİZ KONUŞMALARINA YANSIDI: ÇOK KAYBIMIZ VAR

Kandil'deki ana karargâh olarak "Roj" koduyla, Türkiye sınırları içinde ve sınıra yakın bölgelerde bulunan örgüt mensubu gruplarla yapılan görüşmelerin çevrim raporu, hazırlıksız yakalanan örgüt mensuplarının büyük kayıplar yaşadığını ortaya koydu.

Kandil'den yapılan anonslarda, bombardımanın ardından 9 ayrı grupla irtibat kurulamadığı belirtilerek, "Askeri eğitim hazırlığı için toplanılan alanlarda çok kaybımız var" denildi. 

Kandil'den yapılan anonsta, "Hevaller konuşan Roj, medya savunma alanlarına Türkiye Cumhuriyeti askerince düzenlenen tamamen imhanın hedeflendiği saldırı sonunda sahada bulunan Andok, Sinat, Cilo, Hogir, Rezzan, Dicle, Zeynel, Havin ve Reber kodunu kullanan gruplarla irtibat kurulamıyor" denildi.

Anonsta ayrıca "Süreç bitmiştir. Sahalarda aktif eyleme geçebilirsiniz" diye talimat verildi.

Pazar gece 6 PKK'lının kendi arasında yaptığı bir başka telsiz konuşmasının ise çok sayıda uçaksavar bataryasının imha edildiğini ortaya çıkardı.

(milliyet.com.tr)