Mehmet Görmez Aksa’da Arapça hutbe okudu:TARİHİ BİR GÜN!

Mehmet Görmez Aksa’da Arapça hutbe okudu:TARİHİ BİR GÜN!

Mescid-i Aksa’yı ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Cuma namazını kıldırdı ve hutbe okudu. Görmez, “Tevhidin en büyük merkezi olan bu mekanın yad ellerde esir olması her Müslümanın kalbinde bir yaradır” dedi.

 Mescid-i Aksa’yı ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Filistin Din İşleri ve Evkaf Bakanı Şeyh Yusuf Edais’in resmi daveti ve Miraç Kandili dolayısıyla geldiği Kudüs'te, Mescid-i Aksa'yı ziyaret etti. Görmez, ilk defa Kudüs’e gelme imkanı bulduğunu ifade ederek, “Tevhidin en büyük merkezi olan bu mekanın yâd ellerde esir olması her Müslümanın kalbinde bir yaradır. O yaradan dolayı bugüne kadar gelme imkânımız olmadı” diye konuştu. Osmanlı'nın Filistin’den çekilmesinden bu yana Mescid-i Aksa’nın işgal altında olduğunun hatırlatılması üzerine Görmez, şöyle konuştu: “Müslümanlar kendi gönül dünyalarında miraca çıkmadan, bu özgürlükleri bütün yönleriyle gerçekleştirmeleri mümkün olmaz. Önce gönüllerimizi özgürleştirelim. Önce akıllarımızı, düşüncelerimizi özgürleştirelim. Ondan sonra diğer bütün özgürlükler kendiliğinden gelir.”

AHMET KÖSEOĞLU: NE MÜBAREK BİR GÜN

Daha sonra Cuma namazını kıldıran ve hutbe okuyan Mehmet Görmez, hutbesinde ‘kardeşlik’ mesajları verdi. Program dolayısıyla Türkiye’nin değişik şehirlerinden Kudüs’e giden Türk heyet de duygu dolu anlar yaşadı. Memleket, heyet arasında yer alan Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Köseoğlu’na ulaşarak görüşlerini aldı. Ahmet Köseoğlu, “Bugün ne mübarek bir gün; hem Cuma, hem miraç, Recep Ayının 27’nci gününde hüzünlü Kudüs’te Mescid-i Aksa’da Diyanet Reisimiz Mehmet Görmez Arapça hutbe okudu, Cuma namazını kıldırdı. Akşamleyin de Miraç Gecesi’ni hep birlikte ihya edeceğiz. Bugün burada tarihi bir gün yaşanıyor. İnşallah Aksa’nın tam anlamıyla özgürlüğe kavuştuğu günleri de yaşarız” dedi.  memleket.com.tr

4d37a4fbca62b22e387267cc220952bd.jpgb56728c30381be1381354b14e3c66a72.jpg

bd90e878b649320955c3aa6911941228-001.jpg