Medova Hastanesi Aile Hekimlerini Ağırladı

Medova Hastanesi Aile Hekimlerini Ağırladı

Konya Medova Hastanesi, Selçuklu ilçesinde görev yapan bir grup aile hekimine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Konya Medova Hastanesi, Selçuklu ilçesinde görev yapan bir grup aile hekimine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Özel Medova Hastanesi'nde gerçekleşen bilgilendirme toplantısının açılış konuşmasını yapan Konya Tabip Odası Başkanı ve Hastane İcra Kurulu Üyesi Seyit Karaca, "Konya'da 25 yıla yaklaşan bir sağlık birikiminin birçok arkadaşımızla beraber hem teknolojik anlamda, hem de fiziki anlamda Türkiye açısından en iyi yansımalarından bir tanesi" dedi.

Hastane Genel Müdürü ve İcra Kurulu Başkanı Murat Kalafat ise, ailelerin toplumun temeli olduğunu belirterek, bu süreçte temel sağlık hizmetleri konusunda yoğun mesai harcayan aile hekimlerine teşekkür etti. Ülkedeki özel hastane zinciri dağılımı bakımından farklı bir yol izlediklerini söyleyen Kalafat, "Ülkemizde özel hastane zinciri İstanbul'dan başlayıp Anadolu'da farklı şehirlerde hizmet vermekteler. Biz tersini yapıyoruz ve ilk zincirin halkası Anadolu'da Konya ovasından başlayacak. İnşallah bu süreçte önümüzdeki iki yılda iyi bir sistem oluşturduktan sonra diğer 5-6 ilde açacak olduğumuz küçük bir zincir olma yolunda hedefimiz var. Bu süreçte de Konya'da yetiştireceğimiz yönetici adaylarıyla birlikte diğer illerde Anadolu'nun bağrından çıkmış bir zincir hastane kurmayı hedefliyoruz" dedi.

Yarı kamu özel hastanesi olarak hizmet verdiklerini ve buna göre denetlendiklerini de belirten Murat Kalafat, "Yarı kamu özel hastane olarak kamusal hizmet veriyoruz. Sağlık Bakanlığı'na bağlıyız ve rutin olarak denetleniyoruz. Açacak olduğumuz branşlar ve hizmet verecek olan birimlerdeki hekimler ile gerek sayı, gerekse nitelik olarak da Sağlık Bakanlığı özel hastane yönetmeliği ile hizmet vermeye devam ediyoruz. Acil sağlık hizmetleri başta olmak üzere tüm yoğun bakım hizmetleri ve acil sağlık hizmetlerinin gerektirdiği ameliyat ve tedaviler olmak üzere hastaneden çıkıncaya kadar süreçte tüm sağlık hizmetleri hastane tarafından ekstra bir bedel ödemeden hizmet alabiliyorlar" şeklinde konuştu.

Murat Kalafat son olarak ileri tetkik ve tahlil gerektiren durumlarda aile hekimlerine yardımcı olmak istediklerini de ifade etti. Toplantı sonrasında Genel Müdür Murat Kalafat ve İcra Kurulu Üyesi Seyit Karaca aile hekimlerine hastane birimleri hakkında bilgi verdi.