Meclis Araştırma Komisyonlarının en daimi üyesi

Meclis Araştırma Komisyonlarının en daimi üyesi

MHP'li Depboylu, Mecliste bu dönemde kurulan 4 araştırma komisyonundan 3'ünde görev aldı

TBMM (AA) - MELTEM ÖZTÜRK - MHP Denizli Milletvekili Deniz Depboylu, Mecliste bu dönemde kurulan 4 araştırma komisyonundan 3'ünde görev aldı.

Depboylu, 20 yıldan fazla bir süre çalıştığı çocuk, aile ve eğitim alanlarındaki tecrübesini, TBMM'nin araştırma komisyonlarında paylaştı.

Deniz Depboylu, TBMM'de bu dönem ilk kez oluşturulan Aile Bütünlüğünü Olumsuz Etkileyen Unsurlar ile Boşanmaların Araştırılması ve Ailenin Güçlendirilmesi için Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırma Komisyonunun üyesi oldu.

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık eğitimi gören, Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlıklarında görev alan, milletvekilliğinden önce evlilik terapistliği yapan Depboylu, Başta Cinsel İstismar Olmak Üzere Çocuklara Yönelik Her Türlü İstismarın Araştırılması ve Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonunda da çalıştı.

Depboylu, aynı zamanda bu iki komisyonun kurulması için de önerge verdi.

Görev aldığı son komisyon, yine çocuklarla ilgili olan Depboylu, Mecliste yeni kurulan Adana Aladağ'da özel bir öğrenci yurdunda meydana gelen yangın ile kamusal eğitim ve barınma haklarının tüm öğrenciler için güvence altına alınması amacıyla kurulan Araştırma Komisyonunda çalışacak.

Deniz Depboylu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocuklar için kurulan komisyonlarda partisini temsil etmesinin kendisi için gurur kaynağı olduğunu dile getirdi. Üç komisyonda da görev aldığına işaret eden Depboylu, bunun her milletvekiline kolay nasip olmadığını söyledi.

Depboylu, komisyonlarda doğru kanunların, yönetmeliklerin, önerilerin çıkması için o alanda çalışan milletvekillerinin bulunmasının, komisyonlara yarar sağlayacağını kaydetti.

Hem Genel Kurul hem komisyon çalışmalarının birlikte yürütülmesinin zor olup olmadığı sorusuna Depboylu, "Tabii ki zor oluyor. Sürekli inceleme yapmak, gündemi, komisyon çalışmalarını takip etmek zorundasınız. Komisyona gelenlerin anlattıklarını çalışmanız gerekiyor. Bunları yapmanız gerekiyor ki ortaya doğru bir çalışma çıksın." diye karşılık verdi.

Çocukların kalacağı yurtlarla ilgili şaibeli çok fazla durum bulunduğunu savunan Depboylu, bu şaibelerin ortadan kalkması için yönetmeliklerin çok sağlam olması gerektiğini kaydetti. Depboylu, bunlarla ilgili sıkı çalışmalarının önemine işaret ederek, bunun siyaset üstü bir çalışma olduğunu vurguladı. Depboylu, devletin etkin olması, çocukların belli grupların elinden kurtulabilmesi gerektiğini, bu nedenle Aladağ'daki yangınla ilgili kurulan komisyonun önemli olduğunu söyledi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :