Mazlumder’den darbe girişimine tepki

Mazlumder’den darbe girişimine tepki

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (Mazlumder) Konya Şube Başkanı Derviş Argun, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından yapılan darbe girişimine tepki gösterdi.

Argun, yaptığı yazılı açıklamada, seçilmiş hükümete ve siyasete yönelik askeri hiçbir girişimle meşru idareyi devirmeye yönelik hiçbir tutumun kabul edilemeyeceğini belirtti.

Siyaset kurumuna meşru yollar dışında müdahale eden ve ülkeyi kaos ortamına taşıyabilecek darbe girişiminin gayrimeşru olduğunu ifade eden Argun, şunları kaydetti:

"Ülkemizin birlik ve beraberliğini tehdit eden ve sadece kendi ajandasına hizmet eden bu vatan hainlerinin, tüm çabaları Türkiye halkının sağlam iradesi karşısında bertaraf olacaktır. Fitne ve zulümle beslenen bu zihniyet, Türkiye'yi çatışma ortamına sürüklemeyi istemektedir  Kendi halkına silah çekecek kadar gözü dönmüş bu hainlerin, cezalandırılma zamanı gelmiştir. Halkımız gerçekleştirilmek istenen, ya da bundan sonra gerçekleştirilmesi düşünülen darbe girişimlerine karşı temel hak ve özgürlüklerini koruyacaktır. Bilinmelidir ki ne bu gün ne de yarın kimse Türkiye toplumunu bir darbe yönetimine mahkum edemez."