"Mavi Bisiklet" filmi, 2 Aralık'ta izleyiciyle buluşacak

"Mavi Bisiklet" filmi, 2 Aralık'ta izleyiciyle buluşacak

İSTANBUL (AA) - Yönetmen Ümit Köreken ve yapımcı Nursen Çetin Köreken'in ilk uzun metrajlı filmi "Mavi Bisiklet", Başka Sinema kapsamında 2 Aralık'ta...

İSTANBUL (AA) - Yönetmen Ümit Köreken ve yapımcı Nursen Çetin Köreken'in ilk uzun metrajlı filmi "Mavi Bisiklet", Başka Sinema kapsamında 2 Aralık'ta izleyiciyle buluşacak.

53. Uluslararası Antalya Film Festivali'nde "En İyi Senaryo", "En İyi Yönetmen" ve "En İyi Film" ödüllerini kazanan film, 13 yaşındaki bir çocuğun gözünden haksızlık ve adaletsizliğe farklı bir bakış sunuyor.

Pek çok ülkedeki festivallerde gösterilen film, "Bize her gün festival" sloganıyla farklı bir sinema deneyimi sunan Başka Sinema kapsamında İstanbul, Ankara ve İzmir'de izlenebilecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nün desteklediği, Türk-Alman ortak yapımı filmin konusu kısaca şöyle:

"Annesi ve küçük kız kardeşiyle yaşayan 13 yaşındaki Ali, boş zamanlarında çalıştığı lastikçiden kazandığı haftalığı evin ihtiyaçları için annesine vermekte, bahşiş olarak aldığı birkaç lirayı ise mavi bir bisiklet alabilmek için biriktirmektedir. Ali'nin babası, kasabada çalıştığı çiftlikte yaşamını yitirmiş ancak cesedi tren yolunda bulunmuştur. Olayın tek şahidi ise çiftliğin kahyası Salim'dir. Ali'nin platonik aşkı Elif, çocukların oyuyla seçilmiş okul başkanıdır. Ancak Kahya Salim, kasabaya gelen torunu Hasan'ı okula kaydettirir ve okul müdürü okul başkanlığını Hasan'a verir. Elif'e haksızlık yapıldığını düşünen ve mavi bisiklet için biriktirdiği tüm parayı bu yolda feda etmeye karar veren Ali, arkadaşı Yusuf'un da yardımıyla büyük bir kampanya başlatır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler