Mavi bayraklı plajlarda söz TSSF'de

Mavi bayraklı plajlarda söz TSSF'de

- Uluslararası Çevre Eğitim Vakfının üye ülkesi Türkiye'de mavi bayraklı plajların risk değerlendirme raporu, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonunun yetkilendireceği uzmanlar tarafından hazırlanacak- TSSF Başkanı Şahin Özen:"Risk değerlendirme raporları,


ANKARA (AA) - ÖMER HAKAN KİBAR - Türkiye'deki mavi bayraklı plajlarda, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonunun (TSSF) yetiştirip yetkili kılacağı uzmanların raporları doğrultusunda faaliyetler sürdürülecek.

AA muhabirine konuyla ilgili açıklama yapan Federasyon Başkanı Şahin Özen, plajlar için raporları hazırlayacak uzmanlar için iki aşamadan oluşan kursun ilkini nisan ayında gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Türkiye'nin, dünyada mavi bayraklı plaj kampanyasını üstlenen Uluslararası Çevre Eğitim Vakfının (FEE) üyesi olduğuna dikkati çeken Özen, "Mavi bayraklı plajlarımızın risk değerlendirme raporu, federasyonumuzun yetiştirip yetkilendireceği uzmanların çalışmalarıyla belirlenecek." dedi.


- Raporlar bağlayıcı olacak


Düzenledikleri kurslara 12 uzmanın katıldığını, ikinci aşamanın da bu ay içinde yapılacağını anlatan Başkan Özen, şöyle devam etti:

"Sonrasında yeterlilik belgesini alan uzmanlarımız, mavi bayraklı plajlarımızın güvenli bir şekilde kullanılması için her plajda kaç cankurtaran ve kaç personel istihdam edilmesi gerektiğini belirleyecek. Risk değerlendirme raporları, federasyonumuzda uzmanlardan oluşan bir komisyon tarafından değerlendirilip nihai hale getirilecek. Plajı kullanan işletmeler bu rapora göre cankurtaran ve personel istihdam edecek. Örneğin, 4 cankurtaran bulundurulması gerekiyorsa işletme plajda sadece 2 cankurtaran görevlendiremeyecek. Raporlarımız bu açıdan bağlayıcılığı olacak."

Denetim ve şikayetler konusunda da açıklama yapan Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkanı Şahin Özen, "Mavi bayraklı plajlarımızın denetimi, şikayetlerin değerlendirilmesi, 1993 yılında Turizm Bakanlığımızın önderliğinde kurulan Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından yapılmaktadır. Federasyonumuzun risk değerlendirme raporundan elde edeceği gelir miktarı, gerekli yasal altyapı çalışmaları ile belirlenecek." diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :