Maskeler kalktı virüs hortladı

Maskeler kalktı virüs hortladı

Pandemi sonrası maske kullanımının düşmesi, İnfluenza virüsünün hızla yayılmasına yol açıyor. Uzmanlar, riskin farkında olunması gerektiğini vurguluyor.

Pandemi sonrası maske kullanımının azalmasıyla birlikte İnfluenza virüsü, insanlar arasında hızla yayılmaya başladı ve vakaların ağır seyrettiği bir döneme girildi. İmperial Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Hava Aydın, solunum yolu virüslerinin özellikle Eylül ayı sonundan başlayarak Mart ayının sonuna kadar etkili olduğunu hatırlatıyor.

Dr. Aydın, pandeminin sona ermesiyle birlikte maske kullanımının azaldığını ve bu durumun diğer solunum yolu virüslerinin yayılmasına zemin hazırladığını belirtiyor. Özellikle İnfluenza gibi virüslerin insanlarda yaşamaya ve çoğalmaya başladığını ifade ediyor.

Hastalara gelen şikayetler arasında özellikle "Daha önce grip oluyorduk ama şimdi çok ağır geçiriyoruz" gibi yakınmaların yoğun olduğunu belirten Dr. Aydın, bu durumun virüslerin uzun süre insanlarda yaşayamadığı ve bağışıklık oluşmadığı için ortaya çıktığını açıklıyor. Bu durumun özellikle alt solunum yolu enfeksiyonlarının daha ağır seyretmesine neden olduğunu vurguluyor.

Hastalıkların ağır seyretmesinin önüne geçmek için Dr. Aydın, vatandaşların dikkatli olması gerektiğini ve özellikle grip aşısını yaptırmalarını öneriyor. Ayrıca solunum yolu enfeksiyonlarının belirtileri konusunda da bilinçli olunması gerektiğini vurguluyor.

Geçtiğimiz aylarda yoğun bakımlarda doluluk oranlarının arttığını ve bu trendin devam etmesinin beklendiğini belirten Dr. Aydın, Mart sonuna kadar dikkatli olunması gerektiğini vurguluyor. Ateş, öksürük, baş ağrısı ve kas ağrıları gibi belirtiler gösteren hastaların vakit kaybetmeden bir sağlık uzmanına başvurması gerektiğini belirtiyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.