Maskeden sonra şimdi de ateş ölçer fiyatları uçuşa geçti

Maskeden sonra şimdi de ateş ölçer fiyatları uçuşa geçti

Türkiye'de koronavirüs önlemlerinin esnetilme kararının alınmasıyla birlikte gözler AVM'lere ve berberlere çevrildi. Ancak tam bu noktada yeni bir sorun tüketiciyi bekliyor gibi görünüyor.

11 Mart tarihinden bu yana koronavirüsle etkin mücadele veren Türkiye'de nihayet kısmen esnetme uygulamasına geçilmesine karar verildi.

Bugün itibarıyla birçok iş yeri yeniden hizmete giriyor.

İş yerlerinde uygulanacak tedbirler nedeniyle virüs salgını başlangıcında olduğu gibi yine maske, eldiven ve dezenfektan ürünlerine rabet arttı.

Temassız ateş ölçere olan ilgi ise fiyatları ise 2’ye katladı.

MASKEDE DE YAŞANMIŞTI

İlk koronavirüs vakalarıyla birlikte ülke genelinde koruyucu maskelere aşırı talep vardı. Bu yüzden birçok işletmenin maske stokladığı görüldü. Ekipler maske stoğu yapanlara operasyon üzerine operasyon yaptı.

Bu durum Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın devreye girmesiyle son buldu. Erdoğan, maske satışının yasaklandığını ilan ettiği kararnamesiyle ve maskelerin ücretsiz dağıtımına verdiği kararla maske istismarının önüne tek seferde geçti.

Ülkede kısmi de olsa normalleşme yaşanacak oluşu temassız ateş ölçerin satışını artırdı. İşletmesini açacak berberler ve AVM mağaza sahipleri kendilerine göre önlemler alarak güvenli bir ortam ortaya koymak istiyor. Bu durum da fırsatçıların işine yarıyor.

KIBRIS DA AYNI SORUNLARI YAŞADI HEMEN ÖNLEM ALINDI

Bakanlar Kurulu, dünyada ve KKTC’de ortaya çıkan yeni virüs ve bunun sonucunda alınan önlemler çerçevesinde kullanılan ateş ölçerlerin piyasada uygun fiyatlarda ve belirlenen standart ve kurallara uygun olarak satılmasını sağlamak amacıyla Mal ve Hizmetler Düzenleme ve Denetim Emirnamesi yayımladı. Resmi gazetede yayımlanan emirname ile ateş ölçerler Ticaret Dairesinin denetimine tabi olacak.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy, Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulunda yaptığı konuşmada ateş ölçerler konusuna açıklık getirdi.

Taçoy, Ateş ölçer konusunda bir anda piyasada 800 TL’ye kadar fiyat oluştuğunu, Bakanlar kurulunun da bunu göz ardı edemeyeceğini söyledi.

Taçoy, Bakanlar Kurulu’nun ateş ölçerleri denetimli ürünler kapsamına aldığını ve sadece medikal ürünler satan yerlerde ve eczanelerde satılması yönünde karar alındığını söyledi.

TÜRKİYE'DE DE BENZERİ OLABİLİR

An itibariyle Türkiye'de hizmet veren alışveriş siteleri de ateş ölçerlerin fiyatlarını yeniden belirlemiş görünüyor.

Türkiye'de bazı internet sitelerinde aynı markadaki ateş ölçerler 276 ila 590 lira arasında satışta.

 

Etiketler :