MASFED'den Bakan Soylu'ya teşekkür ziyareti

MASFED'den Bakan Soylu'ya teşekkür ziyareti

MASFED Yönetim Kurulu Başkanı Erkoç:- "ARTES Projesi için hükümetimize teşekkür ederiz. Bu proje hem zamandan hem paradan tasarruf sağlıyor"

ANKARA (AA) - Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Erkoç, Araç Tescil Sistemi (ARTES) Projesi için hükümete teşekkür ettiklerini belirterek, "Bu proje hem zamandan hem paradan tasarruf sağlıyor." ifadesini kullandı.

Erkoç, yazılı açıklamasında, beraberindeki heyetle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu makamında ziyaret ettiklerini bildirdi.

Görüşmede, sektör sorunları hakkında istişarede bulunduklarını vurgulayan Erkoç, tescil işlemleriyle ilgili yeni düzenleme için Bakan Soylu'ya teşekkürlerini ilettiklerini kaydetti.

Türkiye Noterler Birliği tarafından yürütülecek ARTES Projesi'nin hem 2. el araç satıcılarına hem de araç alacaklara faydalı olacağına işaret eden Erkoç, sektörün bu sistemi uzun zamandır beklediğinin altını çizdi.

Erkoç, araç tescil işlemlerinin noterde yapılmasının kolaylıklarına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"ARTES Projesi için hükümetimize teşekkür ederiz. Bu proje hem zamandan hem de paradan tasarruf sağlıyor. 117 lira olan trafik belgesi ve 14,5 lira posta ücretinin kaldırılmasıyla 131,5 liralık bir tutar vatandaşımızın cebinde kaldı. Toplam 15 lirayla bu işlem gerçekleştiriliyor. Vatandaşımızın işlemlerini tek bir noktadan yapacak olması bu işlemlere harcanan süreyi kısalttı. Ayrıca proje, son yıllarda trafikteki araç sayısının artmasıyla emniyet yetkililerimizin bu konuda fazla mesai harcamasının da önüne geçecek."

Erkoç, yakın zamanda 2. el araç sektörüne düzen ve disiplin sağlayacak düzenlemelerin de hayata geçmesini beklediklerini bildirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :