Marmara Depreminin 17. yılı

Marmara Depreminin 17. yılı

Jeoloji Mühendisleri Odası Eskişehir Şube Başkanı Kibici: - "Deprem afeti konusunda yapılanların yanı sıra yapılması gerekenlerin bir an önce başlamasını istiyoruz"

ESKİŞEHİR (AA) - Jeoloji Mühendisleri Odası Eskişehir Şube Başkanı Prof. Dr. Yaşar Kibici, deprem konusunda yapılanların yanı sıra yapılması gerekenlerin bir an önce başlamasını istediklerini bildirdi.

Kibici, yaptığı yazılı açıklamada, Marmara Depreminin üzerinden 17 yıl geçtiğini anımsatarak, söz konusu acılı günden ders çıkartılması gerektiğini vurguladı.

Jeoloji mühendislerinin Marmara Depremi öncesinde de görevlerini yerine getirdiğini belirten Kibici, şunları ifade etti:

"Bizler deprem gibi doğal afetlerin tehlike ve riskini önceden söylemeyi ve ikaz etmeyi görev biliyoruz. Söylediklerimizin ve yazdıklarımızın daha mürekkebi kurumadan 1999 depremi öncelikle Marmara Bölgesi'ni ve Eskişehir'i vurdu. Marmara Depreminin ardından acıyı ve yıkımı yaşayanlar olarak bir yerde yapılması gerekenleri fazlasıyla anlattık. Fakat aradan 17 yıl geçmiş olmasına ve yeni bir deprem afetiyle karşılaşma olasılığımızın büyük olduğunu söylememize karşın, bu konuda sorumluların depremin önemini anlamamış olduklarını görmekteyiz. Deprem afeti konusunda yapılanların yanı sıra yapılması gerekenlerin bir an önce başlamasını istiyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler