Marketlerde yeni dönem! İçindeki neyse üstünde de o yazacak

Marketlerde yeni dönem! İçindeki neyse üstünde de o yazacak

Marketlerde tüketicileri yanıltan etiketlere son! Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda ürünlerinde standardizasyon sağlayarak sağlıklı ve güvenilir alışverişi hedefliyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı, tüketicilerin yanıltıcı etiketlerle karşılaşmasını önlemek ve gıda alışverişinde güveni artırmak amacıyla önemli bir adım atıyor. Bakan İbrahim Yumaklı'nın açıklamalarına göre, gıda etiketlerinde standartlar belirlenerek, tüketiciye net ve doğru bilgi sunulması sağlanacak. Artık market raflarında, ürünlerin içeriğini anlamayı zorlaştıran ifadeler yerine, net ve anlaşılır bilgiler bulunacak.

Özellikle çilek gibi bir meyvenin aroması bulunan ürünlerde çilek görseli kullanımına izin verilmeyecek. Benzer şekilde, içinde muz aroması bulunan bir sütün "muzlu süt" değil, "muz aromalı süt" olarak adlandırılması gerekecek. Tüketicilerin karıştırılabileceği veya yanıltılabileceği ürünlerde ise "tadında", "lezzeti", "keyfi" gibi ifadeler kullanılmayacak.

Bakanlık, vatandaşların güvenilir gıdaya ulaşımını sağlamak için de önemli adımlar atıyor. ALO 174 Gıda Hattı aracılığıyla tüketicilerin şüphelendikleri ürünleri bildirebilecekleri bir platform oluşturulmuş durumda. Bu sayede, halk sağlığı açısından risk oluşturan ürünler hızlı bir şekilde tespit edilebilecek ve gerekli önlemler alınabilecek.

Son olarak, Bakan Yumaklı, gıda denetçilerinin titiz çalışmalarıyla sahtekârlara göz açtırmayacaklarını vurguluyor. Üretim, toplu tüketim ve satış noktalarında gerçekleştirilen denetimlerin devamlılığı sağlanarak, tüketicilerin sağlığı korunmaya çalışılacak. Bu düzenlemelerle birlikte, Türkiye'de gıda alışverişi daha güvenilir hale gelirken, tüketicilerin bilinçlenmesi ve haklarının korunması hedefleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.