Marka Türkiye Konferansı

Marka Türkiye Konferansı

TİM, 2023 ihracat hedefleri doğrultusunda Türk firmalarının küresel marka olma yolunda atacağı adımları Marka Türkiye etkinliği ile hızlandırmayı amaçlıyor- TİM Başkanı Büyükekşi:- "Dünyada Türk malı dendiğinde insanların kafalarında kalite ve güvenilirli

İSTANBUL (AA) - Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), 2023 ihracat hedefleri doğrultusunda Türk firmalarının küresel marka olma yolunda atacağı adımları Marka Türkiye etkinliği ile hızlandırmayı amaçlıyor.

TİM'den yapılan açıklamaya göre, Ekonomi Bakanlığınca TİM'in organizasyonu ile ilk kez düzenlenen Marka Türkiye Konferansı, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda başladı.

İki gün sürecek etkinliğin açılışında konuşan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, milli hedef konumuna gelen 2023 hedeflerine ulaşmanın yolunun yüksek katma değerden geçtiğini, hedefe ulaşmak için 4 temel prensip bulunduğunu, bunların "Ar-Ge", "inovasyon", "tasarım" ve "markalaşma" olduğunu bildirdi.

Katma değer artışı sağlayabilmek için markalaşmanın çok kilit bir noktaya geldiğini belirten Büyükekşi, şunları kaydetti:

"Dünya ekonomileri büyüyüp gelişiyor, rekabet her geçen gün daha da çetin hale geliyor. Markalaşma ise bizi bu yarışta öne geçirecek en önemli faktörlerden biri. İhracatın tüm paydaşları arasında bir marka kültürü yaratmak istiyoruz. Türkiye'yi, Türkiye'nin markalarını, marka olmaya aday ürünlerini dünyaya nasıl anlatırız gibi sorulara cevap bulmak için ortak bir akıl geliştirmeyi hedefliyoruz. Bu amaçla ilk defa Marka Konferansı gerçekleştiriyoruz. Gerek sanayimizde gerekse de hizmet sektörümüzde bilinç düzeyimizi daha yukarılara taşımamız gerekiyor. Dünyada Türk malı dendiğinde insanların kafalarında kalite ve güvenilirlik algısını yerleştirmemiz gerekiyor. Bunu başarabildiğimiz takdirde küresel çapta markalarımızı çok daha kolay bir şekilde oluşturabiliriz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :