Mardin'deki terör saldırısı

Mardin'deki terör saldırısı

Savur ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında teröristler tarafından yola döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Sinan Yaylı'nın cenazesi, Bursa'da defnedildi

BURSA (AA) - Mardin'in Savur ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında teröristler tarafından yola döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Sinan Yaylı'nın (24) cenazesi, toprağa verildi.

Şehidin Türk bayrağına sarılı cenazesi, Yenişehir ilçesindeki havaalanından merkez Osmangazi ilçesindeki Mihraplı Camisine getirildi.

Burada düzenlenen cenaze töreninde, şehidin babası Ahmet, annesi Hacer, kız kardeşleri Şerife, Yasemin ve Hatice ile ağustos ayında sözleneceği öğrenilen Büşra, bir süre tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Ayakta durmakta zorlanan aile fertleri cenaze namazı öncesi taziyeleri kabul etti.

İkindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından, şehit için helallik istendi, dualar okundu. Daha sonra tören mangası tarafından tekbirler eşliğinde araca taşınan şehidin cenazesi, Kirazlı Mahallesi'ndeki aile kabristanlığında toprağa verildi.

Törene, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu ve Zekeriya Birkan, CHP Milletvekili Erkan Aydın, eski MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun ile şehidin yakınları ve vatandaşlar katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :