Manisa'da 15 kişinin öldüğü trafik kazası

Manisa'da 15 kişinin öldüğü trafik kazası

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı ekipler, Gölmarmara'daki trafik kazasında yaşamını yitiren tarım işçilerinin aileleri ve yakınlarına yönelik psikososyal destek çalışması başlattı

MANİSA (AA) - Manisa'nın Gölmarmara ilçesindeki trafik kazasında hayatını kaybeden 15 tarım işçisinin ailesi ve yakınlarının yaşadıklarını daha kolay aşabilmeleri için psikososyal destek sağlandı. 

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Gölmarmara'da yaşanan kazada hayatını kaybeden tarım işçilerinin ailelerinin yaşadığı Salihli ilçesine bağlı Çökelek Mahallesi'nde psikososyal destek çalışması başlattı. 

Psikososyal destek ekibiyle Çökelek Mahallesi'ni ziyaret eden Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, gazetecilere yaptığı açıklamada, kazanın herkesi derinden etkilediğini söyledi.

Bakanlığın psikolojik travmalara yol açan olaylar sonrası destek çalışması yürüttüğünü belirten Konan, Gölmarmara'da yaşanan kazanın ardından da bu yönde çalışma başlattıklarını kaydetti. 

Konan, il müdürlüğü bünyesinde 3 psikolog ve bir sosyal çalışmacıdan oluşan psikososyal destek ekibi kurarak, yakınlarını yitiren aileleri evlerinde ziyaret edeceklerini dile getirerek, şöyle konuştu: 

"Ailelerle görüşerek psikososyal destek vermeye çalışacağız. Bugün özellikle çocuklarla ilgili ilerideki çalışmalara rehber olabilecek taziye ziyaretlerinde bulunduk. Tabii olay henüz biraz sıcak. Çocukların genel durumuyla ilgili varsa sosyal, ekonomik destek sağlamak, velilerin durumlarını değerlendirmek amacıyla buradayız. Elde edeceğimiz verilere göre sosyal hizmet modeli belirlenecek." 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı