Maltepe Havagazı Fabrikası'ndaki yıkım işlemi

Maltepe Havagazı Fabrikası'ndaki yıkım işlemi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun:- "Tesise ait binaların 350 ton gibi yüksek miktarda kanserojen etkiye sahip asbest maddesi içerdiği bilinmektedir. Söz konusu durumun araştırılması için başta Sağlık Bakanı olmak üzere, tüm yetkilileri göreve çağırıyorum

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nce yıkımına başlanan Maltepe Havagazı Fabrikası'ndan çevreye asbest yayıldığı iddialarına ilişkin, "Tesise ait binaların 350 ton gibi yüksek miktarda kanserojen etkiye sahip asbest maddesi içerdiği bilinmektedir. Söz konusu durumun araştırılması için başta Sağlık Bakanı olmak üzere, tüm yetkilileri göreve çağırıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Torun, yaptığı yazılı açıklamada, Maltepe'deki Havagazı Fabrikası'nın uzun bir süredir kullanılmadığını hatırlattı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin, bu tesise ait binaların bir bölümünü geçen günlerde yıktığını ifade eden Torun, Mimarlar Odası Ankara Şubesi ve Kimya Mühendisleri Odası'nca yaptırılan ölçümlerde, bu alanda yüksek oranda, asbestin en tehlikeli çeşidinin (amphibole) tespit edildiğinin ve yakın bölgeye dağıldığının öne sürüldüğünü aktardı.

Söz konusu bölgede, Ankara Tren Garı, Gazi Üniversitesi Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi, okul ve alışveriş merkezi gibi yoğun kullanılan yapıların bulunduğuna dikkati çeken Torun, şunları kaydetti:

"Tesise ait binaların 350 ton gibi yüksek miktarda kanserojen etkiye sahip asbest maddesi içerdiği bilinmektedir. Söz konusu durumun araştırılması için başta Sağlık Bakanı olmak üzere, tüm yetkilileri göreve çağırıyorum. Aynı çerçevede Çankaya Belediye Başkanımızla da konu ivedilikle değerlendirilmiştir. Çankaya Belediyemiz de konunun yakın takipçisi olacaktır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :