Maliye Bakan Yardımcısı Yavilioğlu:

Maliye Bakan Yardımcısı Yavilioğlu:

"Hakem halktır, başka kimseye gitmek gerek yok"

BALIKESİR (AA) - Maliye Bakan Yardımcısı Cengiz Yavilioğlu, 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliği halk oylamasına ilişkin, "Hakem halktır, başka kimseye gitmek gerek yok." dedi.

Balıkesir'de Memur-Sen tarafından, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla bir otelde düzenlenen etkinlikte konuşan Yavilioğlu, darbelerin ülkeye ekonomik anlamda büyük zararlar verdiğini, yeni sistemin bu sorunların bir daha yaşanmasına engel olacağını söyledi.

Yavilioğlu, "Vesayetçiler deyince bunu Kafdağı'nın arkasında başka bir şeymiş gibi algılamayın. Halkın tercihlerine engel olmak isteyen her türlü güç, adının başında ister sivil olsun ister başka bir şey olsun vesayetçidir. Halkın iradesi dışında başka bir şey olamaz. Bu sistemin getirmek istediği şey budur." ifadelerini kullandı.

Siyasi istikrarsızlığın ekonomiye yansıdığını belirten Yavilioğlu, AK Parti hükümetinin sağladığı istikrar sayesinde Türkiye'nin trilyonlarca faiz ödemekten kurtulduğunu bildirdi.

Yeni cumhurbaşkanlığı hükümet siteminde, sorun çıksa bile bunu halkın çözeceğini anlatan Yavilioğlu, "Hakem halktır, başka kimseye gitmek gerek yok.” değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :