Mali'deki olaylar

Mali'deki olaylar

Azavad Kurtuluş Hareketi’nin bağlı olduğu CMA yöneticilerinden Ramazan:-"Uluslararası topluma ve Cezayir öncülüğündeki uluslararası arabuluculara, imzalanmasının üzerinden bir yıl geçen ve hiçbir şekilde tatbik edilmeyen anlaşmanın kurtarılması çağrısında

CEZAYİR (AA) - Mali'nin kuzeyinde faaliyet gösteren Azavad Hareketleri Koordinasyonu (CMA), uluslararası toplumu ve Cezayir öncülüğündeki arabulucuları, hükümetle imzalanan barış anlaşmasının "kurtarılması" çağrısında bulundu.

Ülkenin kuzeyindeki en etkili silahlı gruplardan Azavad Kurtuluş Hareketi’nin bağlı olduğu CMA'nın yöneticilerinden Mevlud Veled Ramazan, Cezayir Dışişleri Bakanı Ramtane Lamamra ile başkent Cezayir'de bir araya geldi.

Ramazan görüşmenin ardından basına yaptığı açıklamada, "Uluslararası topluma ve Cezayir öncülüğündeki uluslararası arabuluculara, imzalanmasının üzerinden bir yıl geçen ve hiçbir şekilde tatbik edilmeyen anlaşmanın kurtarılması çağrısında bulunuyoruz" dedi.

Mali hükümeti ve çoğunluğu Tuareglerden oluşan silahlı muhalif gruplardan bazılarının katılımıyla 15 Mayıs'ta başkent Bamako'da Barış ve Uzlaşı Anlaşması imzalanmıştı. CMA ise anlaşmayı parafe etmiş ancak talepleri karşılanana kadar buna imza atmayacağını açıklamıştı.

Hükümetle bazı silahlı gruplar arasında imzalanan anlaşma, ülkenin kuzeyinde anlaşmaya yanaşmayan şiddet yanlısı silahlı küçük çaplı gruplar dışında tüm taraflarca 20 Haziran'da imzalanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :