Mali'deki olaylar

Mali'deki olaylar

Azavad Hareketleri Koordinasyonu Sözcüsü Muhammed:- "Ülkenin kuzeyinde 'geçici yönetimler' oluşturmayı sağlayacak yasa tasarısını görüşmek üzere hükümetle müzakerelere başladık"

BAMAKO (AA) - Mali hükümetinin, ülkenin kuzeyinde "geçici yönetimler" oluşturmak amacıyla Azavad Hareketleri Koordinasyonu (CMA) ile görüşmelere başladığı belirtildi.

CMA Sözcüsü Uld Mahmud Muhammed, barış sürecinin tamamlanması ve ülkenin kuzeyinde geçici yönetimler oluşturulmasını sağlayacak yasa tasarısı konusunu görüşmek üzere hükümet yetkilileriyle başkent Bamako'da hafta sonu müzakerelerde bulunduklarını açıkladı.

Muhammed, ülkenin kuzeyindeki tüm bölgelerde bir an önce geçici yönetimlerin oluşturulması gerektiğini vurgulayarak, bölgede barış ve güvenliğin hakim kılınması açışından önemli bir gelişmeye adım attıklarını ifade etti.

Yetkililerle yapılan görüşmelerin içeriğine ilişkin bilgi vermeyen Muhammed, müzakerelerin birkaç gün daha sürebileceğini kaydetti. Hükümet yetkilileri ise bu konuda henüz bir açıklama yapmadı.

Cezayir'de geçen yıl hükümet yetkilileri ile ayrılıkçı gruplar arasında imzalanan barış anlaşması şartlarında yer alan "geçici yönetimler oluşturma" projesinin, anlaşma imzalandıktan 3 ay sonra hayata geçirilmesi, bir süre sonra bölgenin yönetiminin anlaşmaya imza atan gruplara devredilmesi öngörülüyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :